İş GYO'dan İzmir'e 150 milyon dolarlık proje

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (GYO), İzmir'in yeni şehir merkezinde Ege Perla Gayrimenkul ve Alışveriş Merkezi projesini hayata geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'den ilham alınarak tasarlanan ve 18 bin 392 metrekarelik arsa üzerine kurulacak yeni yaşam merkezi, karma projeden oluşacak. Rezidans, ofis ve mağazaların yer aldığı proje, 150 milyon dolara mal olacak. Metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyesinde olacak projenin, Aralık 2015 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Projenin İzmir'de düzenlenen tanıtım toplantısına İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, Genel Müdür Turgay Tanes ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan katıldı. Önder, Ege Perla'nın rezidansların yanısıra ev ofisleri ve alışveriş merkezleriyle karma bir proje olduğunu belirterek, ?Bu anlamda İş GYO'nun tüm tecrübesini yansıtabilecek, İzmirlilere ve İzmir'i kalbinde hissedenlere hak ettikleri kaliteli yaşamı sunabilecek, en değer verdiğimiz projelerimizden biri olacak.? dedi. Önder, İzmir gibi geleceğin yükselen değeri olmaya aday bir şehirde onun marka değerini ve cazibesini arttıracak böyle bir projeye imza atmaktan dolayı gururlu olduğunu kaydetti.

'İZMİR, RAMPADAKİ FÜZE GİBİ'

Genel Müdürü Tanes ise potansiyel barındıran bütün bölgelerdeki yatırımları takip ettiklerini, İzmir'in de yüksek yatırım gücüyle pek çok yatırımcının ilgi alanında olduğunu söyledi. ?İzmir, rampadaki füze gibi. Dolayısıyla o füzeye biz de eşlik etmek niyetindeyiz.? diyen Tanes, şirket olarak İzmir'in sahip olduğu bu gücü yatırımcılarıyla buluşturmak istediklerini vurguladı. Tanes, ?Ege Perla, yüksek getirili ve akılcı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin pek çok şey bulacağı bir proje olacak.? dedi. Projenin yapı ruhsatını geçen mayıs ayında aldıkları, şu anda altyapı ve deprem güçlendirme çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Turgay Tanes, ?Ekim ayı içinde de ön talep almaya başladık. Ortalama metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyesinde olacak.? diye konuştu. İzmir'deki yatırımlarının bu projeyle sınırlı kalmayacağını ifade eden Tanes, Ege Perla'nın şehir dönüşümü alanı da olan yeni şehir merkezinin şekillenmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Başkan Tartan ise önümüzdeki beş yıl içinde İzmir'e 10 milyar dolarlık yatırım geleceğini iddia etti. Tartan, bölgedeki tarihî elektrik fabrikasının kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi için büyük firmalara çağrıda bulundu.

PROJEYİ MİMAR EMRE AROLAT TASARLADI

Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Ege Perla'da, yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinin yanısıra yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alana sahip, tamamı körfez manzaralı 111 konut ve 65 home ofisten oluşan 46 ve 29 katlı iki kule yer alacak. Projede, 1+1'den 5+1 Executive'e kadar farklı büyüklük ve tipte daireler bulunacak. Kat bahçeleri şeklinde düzenlenecek teraslarda, zengin peyzaj düzenlemeleri olacak. Ulaşım açısından da avantaj taşıyan projede, özellikle İzmir'in doğal mimarisine uyum gözönünde bulundurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber