Pazaryolu'nda hayır severlerden 'Sarıkamış Şehitleri' sınıfı

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınıfının tefrişatı gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakamlık ve hayırsever vatandaşlar, tefrişatı yaptırılan sınıfa 'Sarıkamış Şehitleri' ismini verdi.

Pazaryolu'nda, vatandaş-devlet iş birliğinin en güzel örneklerinden birisine imza atıldı. 4+ 4+ 4 yeni eğitim ve öğretim sistemine geçilmesiyle müfredata Kur'an-ı Kerim ve siyer, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı derslerinin konulması üzerine vatandaşlar, sınıf yaptırmak için harekete geçti. Pazaryolu'nda yaşayan hayırsever 5 vatandaş, Kur'an-ı Kerim ve siyer derslerinin okutulacağı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınıfının tefrişatını üstlendi. 11 bin liraya tefrişatı gerçekleştirilen sınıfın zemini halı ile döşendi. Sınıfa, 90 bin şehidin anısına, 'Sarıkamış Şehitleri' ismi verildi.

Tefrişatı tamamlanan sınıfının açılış törenine; Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Recep Kaplan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş ile davetliler katıldı. Kaymakam Tengir, eğitime katkı ve hizmetlerinden dolayı isimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Öğrencilerin, temiz ve huzurlu ortamda eğitim görmelerine önem verdiğini belirten Tengir, vatandaşların eğitim amaçlı yardımlarının önemli olduğuna dikkat çekti. Tengir, "Kadirşinas vatandaşlarımıza, eğitime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, temiz ve güzel ortamlarda din ve ahlak kültürü derslerini yapabilecekler. Sınıfımıza 'Sarıkamış Şehitleri' isminin verilmesi ise çok anlamlı oldu." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akkuş, vatandaşların eğitime yardımda bulunmalarının önemli olduğunu söyledi. Akkuş, milli ve manevi kalkınmada eğitimin önemli olduğunu ve öğretmenlerin 'peygamber mesleği'ni yerine getirdiklerine işaret ederek, "İnsan dertlenince Allah yardım ediyor. Araya başka yardımcıları vesile kılarak insanların daha güzel işler yapmasını sağlıyor. Mesleğimiz çok önemli. Mesleğimiz, peygamber mesleğidir. Dün peygamberlerin yapmış olduğu bu görevi şimdi öğretmenler yapmaktadır. Biz bu kıymetli mesleği yürütürken yetiştirdiğimiz şey ne bitkidir ne de başka bir şey. İnsan yetiştiriyoruz. Mesleğimiz çok hassas ve hata kabul etmez .Öğrencilerin on beş yıl sonraki hallerini, davranışlarını, vatanına ve milletine vereceği hizmeti bugünden görüp hayal edemeyen insanların öğretmenlik yapması mümkün değildir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Kaplan ise hayır severlere teşekkür etti. Başkan, belediye olarak okulun çevresini güzelleştirmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber