Üniversiteliler organ bağışını yaygınlaştırmak için proje hazırladı

Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi 4. sınıf öğrencilerinin organ bağışına dikkati çekmek amacıyla hazırladığı 'Bana Bir Kalp Ver' projesi tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silifke Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminer, öğrencilerin hazırladıkları projeyi tanıtmasıyla başladı. Okul Müdürü Doç. Dr. Levent Son, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, 9 kişinin katılımıyla oluşan Hayat Nakli Öncüleri Grubu üyesi öğrencilerin, bu örnek projeyi gerçekleştirdiğini söyledi.

Letonya, Romanya ve Polonya'nın da ortak olduğu projenin sunumunu proje lideri Rıdvan Karaca, slayt eşliğinde gerçekleştirdi. Şerife Yıldırım'ın proje sorumluluğunu üstlendiği grupta Göksel Işıklar, Çisem Külcü, Nisa Bolat, Merve Atav, Neslihan Kurdular, Bahadır Aydın ve Mehmet Ertürk adlı öğrenciler yer aldı.

Doç. Dr. Levent Son, yaptığı konuşmada, organ naklinin; başka hiçbir tıbbi çözüm olmadığı için bir insanın organ ya da dokularının ihtiyacı olan başka bir insana, tedavi amacıyla nakledilmesi olduğunu söyledi.

Organ nakli sayesinde ölümcül durumdaki ya da beden işlevlerinin bir kısmını yerine getiremeyen hastanın sağlıklı bir yaşama kavuşmasının sağlandığına dikkat çeken Son, "Organ bağışlamak tam anlamıyla kişinin iradesiyle ve gönüllü biçimde yapılan bir insani davranıştır. Organ bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artan Türkiye'de toplumumuz organ nakli konusunda bilinçlenmelidir. Bu konuda çalışmalar yapmak zorunlu hale gelmeli, organ bağışının kan vermek kadar önemli olduğunu her insanın bilmesi gereklidir.? dedi.

Seminerde Mersin İl Müftüsü Ali Melek ise organ bağışının İslam'daki yeri ve önemi hakkında da verdi. Son olarak ise Kızılay kan bağışı ekibinden kan alma uzmanı Yıldız Karacaoğlu, katılımcıları bilgilendirdi.

Seminere, ilçedeki kurum amirleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile okulun öğrencileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber