Sincan Belediyesi'nden 'Benim Mahallem Benim Komşum' semineri

Sincan Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş mahalle ve komşuluk ilişkilerini gün yüzüne çıkarmak için 'Benim Mahallem Benim Komşum' konulu bir seminer düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun katılımın olduğu seminerde komşuluk ilişkileri, yardımlaşma ve mahalle ilişkilerinin önemi vurgulandı. Seminer sonunda halk oyunu gösterileri ve müzik dinletisi sunuldu.

Ankara Sincan Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini, mahalle yapısını ve yardımlaşmayı içeren bir seminer düzenledi. Seminerde vatandaşa birlik ve beraberliğin gerekliliğini vurgulayan bilgiler verildi. Komşuluk ilişkilerinden mahalle kültürüne, yardımlaşmadan selamlaşmaya kadar pek çok değerin önemi anlatıldı. Yenikent ve Temelli'de gerçekleşen 'Benim Mahallem Benim Komşum' semineri renkli görüntülerle son buldu. Seminer sonunda halk oyunu ve müzik dinletisi sunuldu.

Geleneksel değerleri gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ?Eskinin mahalle kültürü günümüzde artık neredeyse yok olma aşamasına geldi. Belediye olarak geleneksel değerlerimizi, bizi biz yapan adetlerimizi halkımıza özellikle de gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' atasözümüz kulaklara küpe olmalı ve birlik beraberlik ve dayanışma içinde yaşamalıyız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber