Aktif Yaşam Merkezi Projesi Adıyaman'da hayata geçiyor

Türkiye'nin örnek sosyal projelerinden birisi olacak şekilde geliştirilen ve özel anlamda bütün engelli insanların ve ailelerini, genel anlamda ise toplumun genelini ilgilendiren 'Aktif Yaşam Merkezi Projesi' Adıyaman'da hayata geçiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Murtaza Yetiş, farklı yönlerden bir yaşam merkezi oluşturulmasının amaçlandığı projenin, yatırım programına alınması için büyük bir çaba gösterdiklerini ifade etti. Yetiş, projenin kamu yatırımı anlamında Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Bütün detayların düşünüldüğü projenin, dünyaya örnek olacak şekilde tasarlandığını vurgulayan Yetiş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Proje, her yönden ilkleri içeren örnek model bir proje. Her yaş grubundaki bütün engellilere hizmet verecek proje ile engelli ailelerinin de hemen her türlü ihtiyaçlarına cevap verileceğini düşünüyorum."

Projede, ayrıca, kimsesiz engellilerin bakım hizmeti alabilecekleri bir mekan olacağını belirten Yetiş, "Basit muayenelerin ve tetkiklerin yapılabileceği bir sağlık birimi ile engellilerin hazırladıkları yiyecekleri sunabilecekleri kafe ve restoran proje içinde yer alıyor. Adıyamanımız ve Türkiye için hayırlı olsun.? dedi.

Yetiş, projenin, yatırım planına alınması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Proje, 40 dönümlük bir arazi üzerine Türkiye'de ilk kez Adıyaman'da hayata geçirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber