Yaşlı adam sırra kadem bastı

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Canbaz köyünde oturan 84 yaşındaki yaşlı adam, tıraş olduktan sonra kayıplara karıştı. NAK arama kurtarma ekibi, köpekleriyle birlikte saatlerce arazide yaşlı adamın izini sürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde ikamet ettiği köyün 3 kilometre ilerisindeki Subaşı Köy'üne gelen Ahmet Ok (84), köy berberine tıraş oldu. Ok, berber Mehmet Kılıçarslan'a tıraş olduktan sonra köy korucularını görmek istediğini söyledikten sonra dükkandan ayrıldı. Köyüne doğru yola çıkan Ok, daha sonra kayıplara karıştı. Babasını eve gelmediğini fark eden oğlu Osman Ok, köylülere haber verdi. Oğlu, gözleri fazla görmeyen yaşlı adamı gidebileceği yerlerde aramaya başladı. Köydeki dere yataklarını, tarlaları ve boş arazi kontrol eden köylüler Ok'un izine rastlayamadı.

Arama çalışmalarında bitki düşen köylüler, daha sonra NAK Arama Kurtarma, Sivil Savunma Arama Kurtarma ve AKUT ekipleriyle jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve arama kurtarma ekipleri, dikenli arazide yaşlı adamın izini sürdü. Yaklaşık 4 saatlik arama çalışmalarının ardından yaşlı adamın izine rastlamayan ekipler, Canbaz Köyü meydanında toplandı. Subaşı Köyü ile Canbaz Köyü arasında bu defa arama kurtarma köpeği ile araziye çıkan NAK ekipleri, yaşlı adamın aramaya tekrar başladı. 3 saatlik köpekli aramanın ardından kurtarma ekipleri aramaya ara verdi. Ekipler, sabahın erken saatlerinden itibaren arama çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

?BABAMIN CEBİNDE 6 BİN LİRA PARA VARDI?

Babası kayıplara karışan Osman Ok, babasını en son dün gördüğünü söyleyerek, ?Babamın elinde bir tane poşet vardı. O emaneti köy korucularından birisine verecekti. Akşama doğru Subaşı köyüne gitti babam, orada tıraş olmuş. Daha sonra 'eve geleceğim' diye yola çıkmış. Ama eve gelmedi. Babam bazen geceleri çıkar, zeytinlikleri gezerdi. Babam ineklerle uğraşır. Kimseye zararı olmayan bir insandı. Babam nereye gitmiş onu tam bilmiyorum. Gidebileceği yerleri aradık, ama bulamadık. Babamın cebinde 6 bin TL para vardı. Ancak bizim kimseyle bir husumetimiz yoktu? dedi.

BERBER DE ARAMA ÇALIMALARINA KATILDI

Yaşlı adamı son kez gören Berber Mehmet Kılıçarslan ise, ?Köyden geldi ve kendisini tıraş ettim. Daha sonra bana köy korucularından birisini sordu. Köy korucularından tanıdığım iki kişi var. Onları gösterdi. O bana ?bunlar değil' dedi. Ondan sonra elinde bir tana poşet vardı. Ondan sonra ben köydekilere haber verdim. Kayıp olduğunu öğrendikten sonra ben de arama çalışmalarına katıldım. İnşallah sağ salim buluruz? diye konuştu.

?SAKİN VE KENDİ HALİNDE BİRİYDİ"

Arada sırada kendi köylerine uğradığını kaydeden Subaşı Köyü Muhtarı Hasan Alkan, ?Zaten çok nadir olarak köyümüze gelirdi. Bazen gelir gezerdi. Gözleri fazla iyi görmüyordu. Kaybolduğunu öğrendiğimizde üzüldük. Biz de arama çalışmalarına katıldık. Sakin ve kendi halinde biriydi? dedi.

NAK Arama Kurtarma Ekip Başkanı Fatih Işık, arama kurtarma çalışmaları hakkında, ?İhbar geldikten sonra arama kurtarma çalışmalarına 12 ekibimizle katıldık. 4 saatlik çalışma yaptık, ancak izine rastlayamadık. Gidebileceğini tahmin ettiğimiz bir arazi var. Orada da bulamazsak çalışmalara yarın sabah devam edeceğiz? açıklamalarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber