Memurluk sevincine kanser gölgesi düştü

Doğuştan görme engelli İhsan Doğan, kazandığı üniversite imkanını parasızlıktan, 3 çocuğunu da ilik kanserinden kaybedince dünyası karardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak yılmadan çalışmaya devam eden Doğan, girdiği Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ile adeta hayata yeniden tutundu. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda memur olmayı başaran Doğan, şimdi ilik kanserine yakalanan dördüncü çocukları için seferber oldu.

Hayata 9 çocuklu bir ailenin en büyük ferdi olarak başlayan Doğan'ın çileli hikayesi sürekli imkansızlıklarla sürdü. Babasını kaybettikten sonra üniversite sınavında kazandığı Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü'nü kardeşlerine bakmak zorunda olduğu için okuyamadı. 1992 yılında evlenerek dünya evine giren Doğan'ın çilesi bitmedi. Üç çocuğu olan Doğan, evlatlarının hepsinin ilik kanseri olduğunu öğrenince hayatı kabusa döndü.

Gitmediği hastane, kapısını çalmadığı doktor bırakmadı. Günlerce hastanelerde, hatta hastane bahçelerinde sabahladı. Doğan, ?5 yıl boyunca yapmış olduğum tüm birikimi, her şeyimizi çocuklarımız için feda ettik. 2002 ile 2007 arasında kendime dair bir şey hatırlamıyorum bu yıllar çocuklarıma adanmış, hastane köşelerinde hiç yaşanmamış yıllardı.? diyerek durumunu özetledi.

Çocuklarını kaybettikten sonra Muhammet isimli yeni bir çocuğu daha dünyaya gelen Doğan, inşaatlarda çalışarak hem hastane masraflarını karşıladı, hem de evinin geçimini. Ancak bu sürecin en zor döneminde bir iş kazasında ayağı kırılınca 6 ay iş göremez raporu aldı. Çocuklarının kanser olabileceği ihtimalini sürekli akıllarında tutan ailenin hayatı zor bir döneme girdi.

BİR TELEFON HAYATLARINI DEĞİŞTİRDİ

Evde bulunduğu bir sırada telefonla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi'nin açtığı Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) hazırlık kurslarına davet edilen Doğan, bu kursa kaydoldu. Yaklaşık 6 ay eğitim alan Doğan, 40 yaşında girdiği sınavdan 90 puan aldı. Doğan, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Bitlis'e memur olarak atandı. Ailenin hayatı bir kere daha değişmiş ve mutluluğu yeniden hatırlamışlardı. Ancak kötü haber Doğan ailesinin yakasını bırakmadı. Bu süreçte küçük çocukları Muhammet'in de ilik kanseri olduğunu öğrenen aile perişan oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araç ile Bitlis'e giden aile yeni bir düzen kurmaya hazırlanıyor. Ancak hastane masrafları nedeniyle bütün birikimini kaybeden Doğan ailesi hayırseverlerinin desteğini bekliyor. Baba Doğan, ?Ameliyat için hiçbir birikimim yok. Bir ilik nakli ameliyatının maliyeti 200 bin ile 300 bin TL arasında, ben ise bugün tükenmiş durumdayım. Çocuğum için hayırsever vatandaşların yardımcı olmasını ve el uzatmasını bekliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber