ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığının "ÖSS başvuru kılavuzunun basımının ertelenmesi" yönündeki isteğini reddetti

Haber Giriş : 30 Ekim 2003 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığının "ÖSS başvuru kılavuzunun basımının ertelenmesi" yönündeki isteğini reddetti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'ÖSS başvuru kılavuzlarının basımının ertelenmesi' talebine karşı ÖSYM sınav hazırlıklarının yetişmeyeceğini gerekçe göstererek, 'erteleyemeyiz' cevabı verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'ÖSS başvuru kılavuzlarının basımının ertelenmesi' talebine ÖSYM geçit vermedi. Çelik'in Yükseköğretim Yasa Taslağı çalışmaları tamamlanana kadar kılavuz basımının ertelenmesi isteğine ÖSYM, sınav hazırlıklarının Haziran ayına kadar yetiştirilemeyeceği gerekçesiyle karşı çıktı. ÖSS'de meslek lisesi mezunları lehine değişiklik öngören yasa tasarısının Meclis'te askıya alınması üzerine, Çelik ÖSYM'den sınav başvuru kılavuzlarının basımını ertelemesini isteyeceğini açıkladı. Bu amaçla Bakanlıktan ÖSYM'ye gönderilen 20 Ekim Pazartesi tarihli resmi yazıda, kaynak israfını ve öğrencilerin mağduriyetini önlemek için kılavuz basımının makul bir süre ertelenmesi istendi.

ÖSYM: Hazırlıklar aksar

Çelik'in erteleme talebine ÖSYM'nin yanıtı ise olumsuz oldu. ÖSYM Başkanı Savaş Küçükyavuz, Bakan Çelik'e gönderilmek üzere hazırladığı yazıda kılavuz basımını ertelemenin sınav hazırlıklarını aksatacağını ifade etti. Yazıda, ÖSYM'nin sınav takvimini geçen sene Kasım ayında başlattığına dikkat çekilirken, bu takvim ile ilgili bir değerlendirmede ÖSS'ye 1,5 milyondan fazla öğrencinin başvurduğunun gözönünde tutulması gerektiği kaydedildi. Ayrıca bu yıl sınav başvuru tarihinin Ramazan Bayramı nedeniyle Kasım ayında değil, Aralık'ta başlatılacağı da bildirildi. ÖSYM'nin başvuru tarihini erteleme inisiyatifini Ramazan Bayramı için kullandığı, sınav takvimini daha ileri bir tarihe bırakmanın hazırlıkları aksatacağı vurgulandı. Öte yandan ÖSYM'nin sınav takvimi ile ilgili hazırlıklarını tamamladığı, 31 Ekim Cuma günü toplanacak olan YÖK Genel Kurulu'na takvimi sunacağı belirtildi.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber