Gazipaşa Belediyesi'ndeki ihale yolsuzluğu davasının duruşması ertelendi

Antalya Gazipaşa Belediyesi'ne yönelik düzenlenen 'İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu' operasyonu kapsamında Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç ile bazı yardımcılarının da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına bugün 2.'nci duruşmada devam edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2.'nci duruşmasında Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Sönmez, Fazıl Taşlı, Özel Kalem Müdürü Mukkadder Çelik, Fen İşleri Müdürü Ersan Erkovan, Fen İşleri Şubesi çalışanı Oğuzhan Sönmez, emekli memur Cavit Yurdaer, müteahhit Bedri Güven, müteahhit sekreteri Dilek Yılmaz, Gazi Mahallesi Muhtarı ve Müteahhit Şerafettin Lordoğlu, inşaat mühendisi Oğuzhan Oğuz, müteahhit firma çalışanı Meral Önen hazır bulundu. Duruşmaya müteahhit Hüseyin Şengöz ve sanayici Metin Büyüknacar ile Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Erdoğan katılmadı. Kimlik tespitinden sonra duruşmada dosyanın kapsamlı olması nedeniyle savunmalarını yazılı olarak hazırlamak üzere yeniden süre istendi. Mahkeme Başkanı Necdet Vural'ın eğitim seminerinde olması ve avukat Nuray Ayman'ın hazine adına duruşmaya katılmak istemesi yönündeki talebinin incelenmesi için duruşma 09.01.2013 tarihine ertelendi.

'İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu' operasyonu çerçevesinde Gazipaşa Belediyesi'nde 5 Temmuz 2011 tarihinde kapsamında arama yapılmıştı. Aralarında belediye başkanı, yardımcıları ve bazı personelinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonucunda çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Özgenç ve beraberindeki 14 kişi hakkında 11 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber