Turistler Fethiye'deki deniz ve çevre kirliliğinden şikayetçi

Muğla Valiliği bünyesinde kurulan '179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi'ne Fethiye bölgesinden en fazla gürültü ve çevre kirliliği konusunda şikayet geliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye'den merkeze telefon ve e-posta yoluyla yapılan 900 şikayetin büyük bölümünü Ölüdeniz'de yaşayan yabancıların talepleri oluşturuyor.

Muğla Valiliği tarafından, turizm sektöründeki hizmet kalitesini yükseltmek için 2009 yılı başlarında kurulan 'Alo 179 Turizm Hattı'na şikayet yağıyor. İngilizce, Rusça, Almanca ve Türkçe hizmet veren merkez, Fethiye'de tatil yapan yabancıların da gözdesi oldu. Telefon yoluyla merkeze 2011 yılında Fethiye'den 488 başvuru yapıldı. Aynı zamanda e-posta hizmeti de veren merkeze gelen şikayet mailinin sayısı ise 422 olarak kayıtlara geçti.

Şikayetlerin büyük bölümünü Ölüdeniz'den alan merkezin telefonları, en fazla gürültü kirliliğinden çalıyor. 488 şikayetin 200'ünü oluşturan gürültü kirliliğini 59 şikayetle çevre ve deniz kirliliği oluşturuyor. Fethiye'den Alo 179 Turizm Hattı'nı arayan 21 kişi hanutçuluk, 18 kişi de yüksek fiyatlardan şikayet ediyor. Ayrıca bir şeyler danışmak için merkezin telefonlarını arayanların sayısı ise 17 olarak gerçekleşti.

Muğla Valiliği'nden alınan bilgiye göre, e-posta aracılığı ile gelen 422 şikayetin büyük bölümünü yine ilçedeki gürültüden geliyor. Gürültü faktörünü eğlence merkezlerinden yayılan yüksek ses ve ilçede devam eden inşaatlar oluşturuyor. İşletmelerin yüksek sesle müzik yayını yapması kadar, komşusunun gürültüsünden rahatsız olan yabancılar da çare olarak turizm hattına mail attı.

Usulsüz mülk satışı, bakım onarım anlaşmalarındaki aksamalar şikayetlerin başında geliyor.

E-posta yoluyla gelen şikayetler şu şekilde sıralanıyor: Emlak şirketlerinin neden olduğu sorunlar, belediye hizmetlerindeki aksamalar, gürültü kirliliği, işletmelerin servis kalitesindeki olumsuzluklar, saldırı, taciz ve soygun ihbarları, ürün satışlarındaki olumsuzluklar ve sokak hayvanlarına kötü muamele yapılması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber