Muş'ta taşımalı eğitim sistemine geçildi

Nüfusunun yüzde 65'i kırsal kesimde yaşayan Muş'ta eğitim-öğretim yoğun olarak yatılı okullarla sürdürülüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlde 4+4+4 eğitim sisteminin başlaması ile merkez, Korkut ve Hasköy' ilçelerinde taşımalı eğitim sistemine geçildi.

Korkut ilçesinde başlayan taşımalı eğitim sistemi için ilk olarak altyapı oluşturuldu. Ardından ihale yapılarak ilçeye bağlı olan köylerde yaşayan öğrenciler, minibüslerle ilçe merkezinde bulunan okullara taşınmaya başlandı.

Taşımalı eğitim sistemi ile özellikle köylerde yaşayan kız çocuklarını okula kazandırdıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hanifi Çelik, gerek Muş'ta gerekse Korkut'ta ilk defa taşımalı eğitim sistemine geçildiğini belirtti.

Sistemin başarısı konusunda ilk başlarda tereddüt içerisinde olduklarını söyleyen Çelik, "Alan taraması yaparak toplamda 14 köyden 194 öğrencimizi sisteme dahil ettik. Bu 194 öğrencinin 100'ü erkek, 94'ü ise kız öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerimizi ihale ile temin ettiğimiz 14 minibüs ile okullarımıza taşımaya başladık.?

Özellikle kız çocuklarının okullaşma oranının düşük olduğuna vurgu yapan Çelik, ?Velilerin kız çocuklarını okula göndermede tereddütleri vardı. Ayrıca yeni eğitim sisteminin başlaması ile 5. sınıfların orta kısıma alınması ile birlikte pansiyon ve yurtlarımızdan barınma sıkıntısı yaşandı. Bu nedenle taşımalı eğitim sistemine geçmek bizim için avantaj oldu. Özellikle uzak olan köylerdeki çocuklarımızı okula getirme konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Böyle olunca hem kız hem de erkek öğrencilerimizi taşımalı olarak okullarımıza kazandırdık. Kız ve erkek öğrencilerimizi ayrı minibüslerle köylerden alıp okula getirip, akşam ders bitiminde de evlerine geri götürüyoruz.? diye konuştu.

Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde yaşayan Nasır Doğu isimli veli, daha önce kız çocuklarını okula göndermek istediğini belirterek, çeşitli sıkıntılardan ötürü göndermediğini vurguladı. Taşımalı eğitim sistemine geçildiği için kız çocuğunu okula göndermeye başladığını kaydeden Doğu, ?Bazı sıkıntılar olduğu için çocuğumu okula göndermiyordum. Ancak şimdi çocuklarımı okula gönderiyorum. Çünkü sabah evden alıp akşam tekrar eve getiriyorlar. Sistemin başlatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Korkut'a bağlı Alazlı köyünden taşımalı olarak Korkut Kız Meslek Lisesi'ne gelen Seher Güven isimli öğrenci ise pansiyonları olmadığı için sıkıntı çektiklerini belirterek şunları söyledi: ?Yaşadığımız sıkıntılar taşımalı eğitim sisteminin başlaması ile son buldu. Ayrıca ev ortamı olduğu için ailemizin yanında daha güvende oluyoruz ve daha iyi ders çalışabiliyoruz. Öte yandan bazı köyler uzak olduğu için kız arkadaşlarımız gelemiyordu. Ama şimdi bütün arkadaşlarımız taşımalı olarak okula geliyor.?

Öte yandan Muş'ta 4 ilçede taşımalı eğitim sisteminin başladığı bildirildi. Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, ilçeye bağı 9 köyden toplam 106 öğrenciyi 9 minibüs ile merkezde bulunan okullara taşıdıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber