Balıkesir Kent Konseyi caddeleri izmaritten temizledi

Balıkesir Kent Konseyi Çevre ve Şehircilik Çalışma Grubu, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve vatandaşların duyarlılığını artırmak için izmarit toplama kampanyası düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan ve üyelerin katıldığı etkinlikte, şehrin en işlek iki caddesinde yerlere atılmış izmaritler toplanarak torbalara koyuldu. Bazı vatandaşlar etkinliğe alkışlarla destek verirken bazıları da memnuniyetini dile getirdi.

Temizlik, belediye hizmet binası önünden başladı. Etkinliğe Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç, Çevre ve Şehircilik Çalışma Grubu Başkanı Hikmet Cesur ve üyeler katıldı. Cesur, yaptığı açıklamada amaçlarının ana caddelerde, ortak alanlarda, parklarda ve caddelerde çevre kirliliğine dikkat çekmek olduğunu söyledi. Cesur, "Sigaranın zararlarını hepimiz biliyoruz ancak bunun yanında sigara izmaritlerinin yere atılmaması için halkımızda var olan bilincin canlı tutulması için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Millî Kuvvetler ve Anafartalar caddelerinde yerlere atılmış sigara izmaritlerini toplayacağız. Halkımıza bu konuda örnek olmaya çalışacağız. Uygar insan, temiz insandır. Temiz insan sadece kılık kıyafetiyle değil, çevresiyle de temiz olmalıdır." dedi.

Kent Konseyi Başkanı Özenç ise vatandaşlar arasında olumlu bir bilinç oluşturmak istediklerini belirterek, "Belediye olarak şehrimizin en işlek iki caddesini her gün birkaç defa temizliyoruz ancak etkinlik nedeniyle bir günlüğüne temizlik yapmadık. Halkımıza bu konuda güveniyoruz. Çevreye daha daha duyarlı olmaları için bir uyarıda bulunuyoruz." diye konuştu.

Daha sonra yaklaşık yarım saat boyunca izmarit toplandı. Yerlere atılan izmaritlerin çokluğu karşısında şaşıran üyelere, vatandaşlar ve çevre esnafı da destek verdi. Özellikle ana cadde üzerinde çöp kovaları ve küllüklerin yanında yere atılmış izmaritler dikkat çekti. Etkinlik sonunda yaklaşık 15 torba izmarit toplandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber