Çin Maslahatgüzarı Wang: Malatya, dünya kayısı başkenti olarak biliniyor

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xianing Wang, Malatya'nın, köklü bir tarihi birikime sahip olduğunu, şehrin dünya kayısı başkenti olarak tanındığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Türkiye'de 2012 Çin Kültür Yılı' etkinlikleri çerçevesinde Malatya'ya gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xianing Wang, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Çin arasındaki dostluğun gelişmesi açısından ilde açılan Guangzhou Halk Kültürü Sergisi'nin önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Serginin, Çin Halk Cumhuriyeti kültürünü tanıma fırsatı sunduğunu anlatan Çakır, ?Çin'i daha yakından tanımayı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artmasını arzu ediyoruz. Hem kültürel etkinlikler hem de ekonomik ilişkiler dostluk bağlarının güçlenmesi açısından çok önemli.? dedi.

Maslahatgüzar Xiaoning Wang da Malatya'nın köklü bir tarihi birikime sahip olduğunu, şehrin coğrafi konumunun da çok önemli olduğunu belirtti. İlin, dünya kayısı başkenti olarak tanındığını vurgulayan Wang, şöyle devam etti: ?Ben, Türkiye'de göreve yeni başladım. İlk ziyaretlerimden birisini Malatya'ya yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. Malatya, bizim sergimizin ilk durağı oldu, bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada açtığımız sergi, bizim kültürümüzün bir kısmını yansıtıyor. Ama bu kısmı, çok güzel olan kısmıdır. Bu sergi aracılığıyla Malatya halkı, Çin hakkında daha çok bilgiye ulaşabilir, daha iyi anlayabilirler. Umuyorum ki Malatya ile Çin arasındaki ilişki daha iyi olacak. Malatya ile Çin arasındaki ilişkileri artırmak için elimizden geleni yapacağız.?

Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç ise Guizbou Halk Kültürü Sergisi'nin, dernekleri ile yakın ilişki içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Güldal Akşit öncülüğünde Malatya'da başlatıldığını belirtti. Türkiye ile Çin arasında dostluk köprüleri kurmayı amaçladıklarını aktaran Tan, ?Bundan sonra hedefimizde Malatya ile Çin'in kardeş olması projesi var.? dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Çakır, Maslahatgüzar Xiaoning Wang'a kayısı kristali ve kayısı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber