Market soygunu güvenlik kameralarına yansıdı

İzmir'in Menderes ilçesinde Coşkun Hasan Ak'a ait markette yaşanan hırsızlık, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarım saat süren soygunda 2 bin 500 liralık zarara uğrayan Ak, son çare olarak markete alarm taktırdı. İki yıldır dükkanında güvenlik kamerası bulunduğunu belirterek "Son üç hırsızlık da aynı kişiler tarafından yapıldı. Artık hırsızlarla akraba olduk. İnşallah alarm işe yarar, bir daha dükkanım soyulmaz." dedi.

Olay, 2 Kasım 2012 Cuma saat 04.00 sıralarında, Şaşal köyü girişindeki söz konusu markette meydana geldi. 41 yaşındaki Hasan Ak, marketin bitişiğindeki evinde uyurken sabaha karşı gri renkli ve plakası tespit edilemeyen bir otomobille gelen üç kişi, arabayı yol kenarına park ettikten sonra indi. Etrafı gözetleyerek dışarıdaki güvenlik kamerasını fark eden zanlılar, arabalarına tekrar binip kameranın görüş alanı dışına park etti. Yaya olarak markete dönen zanlılar, kapıyı levye yardımıyla açıp içeriye girdi. İlk olarak kasadaki 600 lirayı alan zanlılar, daha sonra bin 500 lira değerindeki sigaraları bir kartona doldurdu. 250 liralık da çay alan hırsızlar, bir paket cipsle dışarıya çıktı. Ara ara uyanıp yatak odasındaki bilgisayardan güvenlik kameralarını kontrol eden Ak, marketin kapısının açık olduğunu gördü. Apar topar kalkarak dükkanına giden Ak, zanlıları otomobillerine binerken gördü. Durumu jandarmaya bildirmesine rağmen zanlılar kaçmayı başardı. Marketine yedinci hırsız girdiğini söyleyen Ak, "Dördüncü defada güvenlik kamerası taktırdım. İki yıldır kamera var fakat üç kere daha hırsız girdi. Güvenlik kameraları caydırıcı olmadı. Son üç olayı da aynı kişiler yaptı. Belki de dükkanıma yedi kez aynı kişiler girmiştir. Daha önceki olaylarda kamera olmadığı için kimin girdiğini anlayamadık." dedi. Son hırsızlığın ardından bin lira harcayarak alarm taktırdığını anlatan Ak, hırsızların kendisini bugüne kadar 15 bin lira zarara uğrattığını ifade etti. Kamera kayıtlarında, zanlıların saat 03.48'de gelip 04.15'te ayrıldığıın görüldüğünü belirterek, "Yaklaşık yarım saat boyunca sürüyor. Eşimle her gece saatbaşı uyanıp yatak odasındaki bilgisayardan kameraları kontrol ediyoruz. Dükkan soyulduğunda kamerayı kontrol ettim ve kapının açık olduğunu gördüm. Biraz erken uyansam hırsızları yakalamayı başarabilirdim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber