İzmir'in hastanelerinde yeni dönem başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde yeni bir dönem başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde 81 ilde faaliyet gösteren Sağlık müdürlükleri kaldırılarak, yerlerine 87 yerde genel sekreterlik kuruldu. Bu kapsamda İzmir de iki kısma ayrıldı. Güney Genel Sekreterliği'ne Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Behzat Özkan, Kuzey Genel Sekreterliği'ne Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Osman Nuri Dilek getirildi. Genel sekreterlerin yanısıra hastane başhekimleri ve yöneticileri de görevlendirildi. Hastanelerin kaynaklarının israf olmaması, sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, giderlerin asgari seviyeye çekilmesi ve sağlık hizmetinin kalitesinin arttırılmasını amaçlayan çalışma kapsamında en önemli madde ise yöneticilerin iki yıllığına sözleşmeli olarak atanması.

Konu hakkında bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ?Hastanelerimizde yeni bir yapılanma başlatıldı. 81 ilimizde 87 kamu hastaneleri birliği kuruldu ve başlarına genel sekreter atandı. Buradaki en büyük amaç, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin tek çatı altında toplanmasıdır. Kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak, sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, sağlık giderlerinin akılcı uygulamalarla daha aşağıya çekilmesi ve sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması hedefleniyor. Verimli ve kaliteli bir sağlık hizmetini kurumsal yapıya kavuşturuyoruz. Her şeyden önemlisi, genel sekreter veya hastane yöneticileri, başhekim ve müdür yardımcıları bundan sonra sözleşmeli olacak. Altı ayda bir performansları değerlendirilecek, iki yıl sonunda da başarılı olanlar görevine devam edebilecek.? dedi. İzmir'de genel sekreterlerin belirlendiğini, hastane yöneticileri ve alt birimlerinin genel yapısının da oluşturulduğunu aktaran Milletvekili Ulema, hepsinin birkaç gün içinde atanarak kurumlaşmanın tamamlanacağını kaydetti.

Yeni yönetim anlayışıyla hastaların sıkıntılarına acil çözüm bulunacağını aktaran Ulema, ?10 yıl önce hastanelerimizde oluşan kuyruklarla bugünleri karşılaştırın. Bir de yönetici bazında yapılacak kriter uygulamasıyla halka sunulacak hizmet kalitesinin artacağını düşünün. Bundan sonra vatandaşımız, hastaneye gittiği zaman en kaliteli sağlık hizmetini almak isteyecek, bu hakkıdır. Zaten vatandaşa yansıyacak olan en önemli kısmı, dinamik bir yapı oluşturulmasıdır. Bu yapı içinde vatandaşın sağlıkla ilgili sıkıntılarına müdahalede çok hızlı bir yol izlenecek. Aksi takdirde yöneticinin başarısızlığı sayılacak. Bu sayede vatandaşımızın sağlık kurumları ve hastanelerde karşılaştığı sorunlar en aza inecek. Bu sistemin ülkemize ve bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum.? diye konuştu.

İZMİR'DE YENİ YAPILAN ATAMALAR:

Güney Genel Sekreterliği'ne Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Behzat Özkan, Kuzey Genel Sekreterliği'ne Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Osman Nuri Dilek getirildi. İl genelinde de bazı hastanelerin başhekimleri değiştirildi. Buna göre güney kesiminde Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne Oktay Tarhan, Seferihisar Devlet Hastanesi'ne Zeki Yaşar, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Rahim Özdemir, Bayındır Devlet Hastanesi'ne Burhan Taşlıpınar, Urla Devlet Hastanesi'ne Halis Bağ, Çeşme Devlet Hastanesi'ne Mehmet Özgür Niflioğlu atandı. Kuzey kısmında ise Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne Abdullah Öztürk, Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne Ata Birol, Çiğli Devlet Hastanesi'ne Mehmet Koçak, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin üst düzey yöneticiliğine Opr. Dr. Ali Kasap, Bornova Devlet Hastanesi'ne Birol Durukan, Foça Devlet Hastanesi'ne Şenol Tuncel, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ege Doğumevi'ne Abdullah Taşyurt, Alsancak Devlet Hastanesi'ne Osman Yaşar Öz getirildi. Ayrıca 250 yatak üstü ve kapasitedeki bazı hastanelere yönetici atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber