Ağız ve diş sağlığı projesi hayata geçti

'Temiz İnsan temiz toplum' projesi kapsamındaki ağız ve diş sağlığı projesi, Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in talimatı ile hayata geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temiz insan ve temiz toplum deyince ağız ve diş sağlığının da göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Vali İbrahim Özçimen ?Temiz insan ve temiz toplum deyince ağız ve diş sağlığı da göz ardı edilemez. Ağız ve diş sağlığı genel vücut sağlığı için de oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Dolayısı ile İlimiz merkez ve İlçelerindeki ilk ve ortaokul öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilmesi, yemekten önce ve sonra ellerin yıkanması, diş fırçalama alışkınlığının kazandırılması ile tedaviye yönelik çalışmaların yapılması en önemlisi de bu konularda öğrencilerde olumlu davranış değişikliklerinin kazandırılması çok önemlidir.? dedi.

Ağız ve diş sağlığı projesi kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Baştabipliği ile ortak bir çalışma yapıldığını ifade eden Vali İbrahim Özçimen, "İlk ve ortaokullarımızda 01 Aralık 2012 tarihi itibariyle diş hekimlerimiz tarafından diş taramasına başlanılacaktır. Bu diş taraması esnasında hekimlerimiz öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilecektir. Öğretmenlerimizin de öğrencilerin diş fırçalama alışkanlığını kazanması için ellerinden gelen gayretleri göstereceklerinden de hiç şüphemiz yoktur.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber