Çelik'ten Bürokratlara parola: 13/29

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇELİK'TEN BÜROKRATLARA PAROLA: AB'NİN HEDEF VE GÖSTERGESİ OLAN '13/29' OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, müsteşar, müsteşar yardımcıları ile 22 genel müdürünü dün akşam saat 21.30'da toplayarak, gece mesaisi yaptırdı. Bakan Çelik, AB ile ilk etapta ele alınacak konulardan biri olan eğitimle ilgili olarak Türkiye'deki eğitim sistemindeki eksiklikler ve yapılması gereken konularda yol haritasını belirleyecek. Başkent Öğretmenevi'nde başlayan toplantı sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Avrupa Birliği'nin eğitim alanında göstermiş olduğu 13 hedefi ve 29 göstergesi bulunuyor. Bakan Çelik, tüm birim amirlerinin kendi alanlarında 13/29'u unutmayıp bunu yol haritası yapmaları gerektiğini söyledi.

Çelik, bu konuda "Bence herkes sabah akşam bunun muhasebesini yapması lazım. Bununla ilgili olarak yol haritamızı belirleyeceğiz. Parolamız 13/29 olacak" dedi.

Çelik, raporun hedefler bölümünde yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ilişkin olarak 20-24 yaş arası nüfusta Avrupa Birliği ülkelerindeki gibi çok ciddi bir sıkıntı bulunmadığını, öğrenci nüfusu, öğretmen, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında fazla bir sorunun olmadığını dile getirdi.

Çelik, ayrıca Avrupa Birliği'nde eğitim alanında tıpa tıp benzeyen aynileşen bir sistemin olmadığını belirterek, "Herkesin kendine göre uygulamaları var. Önemli olan hedeflerde ve göstergelerde buluşmaktır.

Öncelikli olarak hedefleri gerçekleştirmektir. Herkes bu akşamdan itibaren aklının bir kenarına yazsın, parola 13/29'dur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber