Sahte zayıflama haplarını güzellik yarışması organizatörüne satmışlar

Ankara polisi, yurt dışından kaçak yollarla getirdikleri zayıflama hapı, jel, sprey gibi ürünleri merdiven altlarında çoğaltarak piyasaya sürdüğü belirlenen 23 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda 9 milyon 100 bin adet zayıflama hapı, krem ve jel ele geçirildi. Şahısların hazırladıkları zayıflama haplarından Dünya Güzellik Yarışması'nın organizatörlüğünü yaptığı belirtilen Ç.T.'ye de koliler dolusu sattığı ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ölüme yol açan zayıflama haplarının piyasada yoğunluk oluşturması üzerine harekete geçti. Yapılan istihbari çalışma sonucunda, bazı şahısların kaçak yollarla ülkeye ürün soktuğu belirlendi. Şahısların, kaçak yolla getirdikleri ürünleri, Ankara başta olmak üzere irtibatlı oldukları diğer illerde bulunan şahıslar aracılığıyla baharatçılar ve güzellik salonlarında piyasaya sürdüğü tespit edildi. Yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından Ankara başta olmak üzere, İstanbul, Bursa, Van ve Aydın'da yapılan eş zamanlı operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, 9 milyon 100 bin adet zayıflama hapı, krem ve jel, 420 bin adet cinsel gücü artırıcı hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların, ürünleri resmi gümrük işlemine tabi tutmadan, sınır kapılarından Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın herhangi bir izni olmadan ülkeye soktuğu belirlendi. Çetenin, Çin Halk Cumhuriyeti'nde üretilen ve kamuoyunda ?Biber Hapı' olarak bilinen zayıflama ürünlerini internet aracılığıyla tanıtımını yapıp, elden çıkardığı ortaya çıktı. Şahısların kaçak yollarla getirdikleri ürünleri, merdiven altlarında çoğalttıkları ifade edildi. Çetenin, ayrıca anlaşmalı olduğu matbaalarda hapların orijinal kutusunun kopyasını yaptığı ve ürünleri, yurt dışından ithal ediliyormuş gibi gösterdiği öğrenildi.

Çete üyelerinin hazırlamış olduğu zayıflama haplarından Dünya Güzellik Yarışması'nın organizatörlüğünü yaptığı öne sürülen Ç.T.'nin koliler dolusu satın aldığı kaydedildi. Emniyette sorguları tamamlanan 23 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber