Manisa'da engelliler, yüzeyi hissedilebilir malzeme sayesinde rahatça yürüyecek

Manisa Belediyesi, görme engellilerin kaldırımlarda rahatça yürüyebilmesi için şehir merkezindeki ana arterlere yüzeyi hissedilebilir malzeme döşedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görme engelliler, bu malzeme sayesinde kimseden yardım almadan kaldırımda yürüyebilecek.

"Manisa Belediyesi Engelleri Kaldırıyor" projesinin tanıtımı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün katılımıyla Manolya Meydanı'nda yapıldı. Başkan Ergün, burada yaptığı açıklamada geçen sene il genelinde başlattıkları çalışmaların yüzde 95'inin tamamlandığını, 57 mahallede de tamamlanma noktasına geldiğini bildirdi. Kenar mahallelerde kalan çalışmaların yüzde 5'lik kısmının bir ay içinde bitirileceğini ifade ederek, ?İşler sadece kaldırımı yapmakla kalmıyor. Akabinde içimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızı kucaklayarak hizmetlerin de yapılması gerekiyor. Engellilerin sokaklarda rahat gezebileceği bu hizmetleri hayırlısıyla başlatmış bulunuyoruz.? dedi. Geçen ay da 168 toplu ulaşım aracına engelli rampası yaptıklarını belirten Başkan Ergün, ?Bu sayede bütün engelli vatandaşlarımız, otobüslerde en güzel hizmeti alacak. Onların daha rahat huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilecek hizmetleri yapmak görevimiz ve bunun bilincindeyiz.? diye konuştu.

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz ise yüzey hissedilebilir malzemenin ana caddelerde, trafik ve yaya yoğunluğunun olduğu bölgelerde uygulandığını söyledi. Malzemenin uzunluğunun 3,5 kilometre olacağını dile getiren Deniz, ihtiyaca göre arttırılabileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber