Ordu'da yeni otogarın yeri belli oldu

Ordu Belediye Meclisi üyeleri, kasım ayı toplantısı için Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Salonu'nda bir araya geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda Ordu'ya yapılacak olan yeni otogarın yeri de tespit edildi. Yeni otogar, Eskipazar'da yapılacak.

Her ay rutin olarak yapılan belediye meclisi toplantısının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Önemli kararların alındığı toplantıda, Ordu'ya ikinci otogar alanı projesinin kabulü de vardı. Eskipazar Mevkii, Orsan karşısında yapılacak olan otogarın, 22 bin metrekarelik alan üzerinde yapılması ve yapımına gelecek yıl başlanması planlanıyor. Gündeme ilişkin önemli kararların alındığı toplantıda, merkez nüfusu 150 bin olan Ordu'nun yeni otogar projesi grup üyelerinin onayına sunuldu. 22 bin metrekarelik bir alanda Eskipazar Mevkii Orsan karşısına yapılması düşünülen otogar projesi grup üyelerinin onayı ile kabul edildi.

AK Parti grup üyelerinin alanın yetersiz olduğuna ilişkin görüşleri bildirmesi üzerine Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ?Alanın büyük olması değil fonksiyonel olması önemlidir." diye yanıt verdi. Torun, ?Samsun, Erzurum, Kocaeli gibi illerin otogarlarında uzun zaman incelemeler yaptık. Önemli olan alanın büyüklüğü değil işlevidir. Biz bu alanı alabilmek için 2 yıldır 30 kişiyi ikna etmek için büyük çaba harcadık.? dedi.

Otogar konusunda görüşme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Torun, bu zamana kadar belediye mülkiyetine bu araziyi kazandırmak için bekledik, önümüzdeki yıl somut veriler elde edeceğiz. Başka illerdeki örnekleri de inceleyerek önümüzdeki yıl hedefimiz burayı yapmak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber