Malatya'da üst geçitler rengarenk

Malatya Belediyesi, çevre yolu üzerindeki üst geçitleri dekoratif aydınlatma sistemleriyle donattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da çevre yolu üzerindeki trafik akışının daha düzenli sağlanması, özellikle yaya geçişlerinin güvenli hale getirilmesi amacıyla belediye tarafından yaptırılan 2 yaya üst geçidinin dekoratif aydınlatma çalışmaları tamamlandı. 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu arkası ve Sancaktar Mezarlığı ile Aslantepe Caddesi arasında yapılan üst geçitler, yapılan aydınlatma çalışmasıyla daha kullanışlı hale getirildi ve güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Malatya'nın ilk harfini simgeleyen üst geçitlerin aydınlatılmasında kullanılan ekipmanlar hakkında da bilgi verildi.

Açıklamaya göre, ?Malatya'nın ilk harfi olan 'M' harfini simgeleyen üst geçitlerin aydınlatılmasında 160 metre uzunluğunda tek chipli kırmızı renkte linear armatür, 352 adet her biri 6 vat gücünde beyaz renkte power ledli yuvarlak armatür; kulelerde sarı, kırmızı ve kırmızı, mavi renklerde 103 adet walwasher; 64 adet 3 chipli linear armatür; 432 adet her biri 3 vat gücünde ledli yuvarlak armatür; 2 kumanda panosu malzemeleri kullanıldı. Üst geçitlerdeki dekoratif aydınlatmaya programlama yapılarak animasyon özelliği de kazandırıldı. Böylece üst geçitler, yayaların akşam saatlerinde de kullanmaları için dikkat çekici hale getirilerek, aydınlatılmalarının yanı sıra kente görsel bir yapı da kazandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber