İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Demir görevine başladı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ)'nin ?Bilim Elçisi' unvanının sahibi yeni Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, yeni görevine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Kültür Üniversitesi, gerçekleştirdiği cübbe giyme töreni ile yeni rektörüne kavuştu. Üniversitenin yeni rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir oldu. Programa; üniversitenin eski Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, yeni Rektör Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, mütevelli heyeti, akademik kadro ve çok sayıda öğrenci katıldı. Eski Rektör Koçer, görev süresinde üniversite heyetinin kendisine yardımcı olduğunu belirttiği bir teşekkür konuşması yaptı. Koçer, ardından, Demir'e cübbe giydirerek görevi devretti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 2009'da ABD-Türkiye arasında bilim diplomasisini yönlendirmek üzere ?USA Embassy Science Fellow' ?Bilim Elçisi' unvanı alan Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, programda yaptığı konuşmada, bilim ile uğraşan bir insanın rektörlük görevine layık görülmesinin, tarifi ifade edilmeyecek derecede farklı bir duygu olduğunu ifade etti.

Yeni göreviyle gelenek ve geleceği devraldığını belirten Demir, şunları ifade etti: ?21. yüzyıl ruhunu yakalamış bir kurumla çalışmak, geleceğin bilim, sanat, düşünce liderlerini yetiştirmek, üniversitemizi ikinci 15 yılına hazırlamak, geliştirmek, yüceltmek, bilime, araştırmaya, gençliğe, geleceğe yeni değerler katmak için buradayım. Bugün itibari ile bir ünvan devralmadım, ben gelecek ve geleneği devraldım.

Bu noktada, kültürü, eğitimde gelecek vaadeden bir geleneğe dünüştüren vakfımıza teşekür ederim. Üniversitenin mütevelli heyeti bana bu görevi layık gördükleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, hocalarımızla kalitesini ıspatlamış bir kuruluştur. 15 yıllık bir geçmiş, 8 bin öğrenci, 10 binden fazla mezunu ile muazzam bir ailedir. Ben bu görev ile bu büyük ailenin sorumluluğunu devralıyorum. Bugün bir değişimin değil, bir dönüşümün günüdür. Üniversitemiz, bugünden sonra geleceğin liderlerini yetiştirmek üzere aranan üniversite olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber