Çatışmalardan kaçan Suriyeliler, telleri aşıp Ceylanpınar'a geçiyor

Suriye'nin Haseki şehri Resulayn ilçesinde Esed güçleri ile muhalifler arasında sınırda süren çatışmalar sebebiyle bir çok kişi, zor şartlara rağmen sınırı aşıp Ceylanpınar'a geçiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'nin Haseki kenti Resulayn ilçesinde Esed güçleri ile muhalifler arasında sınırda süren çatışma 24 saati aştı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar sınırı gece boyu yoğun ateş altında kaldı. 24 saati aşkın süredir sıcak çatışmanın sürdüğü sınırda dün akşam saatlerinde top atışları da başladı. İki güç arasında sıcak muharebe yaşanırken Esed güçleri bölgeyi top atışına tuttu. Esed'e bağlı ordu birlikleri kendi askeri güçlerinin de bulunduğu bölgeye top yağdırdı.

Bugün sabah saatlerinde çatışma sesleri azalsada aralıklarla devam etti. Resulayn ilçesinin bugün muhaliflerce ele geçirilmesi bekleniyor.

Bu arada Resulayn ilçesi kaymakamı ve oğlunun dünkü çatışmalarda öldürüldüğü iddia ediliyor.

Şanlıurfa Valiliği: Sınırda gerekli tedbir en üst seviyede

Şanlıurfa Valiliği, Suriye sınırda devam eden çatışmalardan ve yaşanan olumsuz süreçten vatandaşlarımızın etkilenmemesi için devletin tüm kurum ve kuruluşları ile gerekli tedbirleri en üst düzeyde aldığını bildirdi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde yaşanan iç çatışmalar ilimiz sınır hattında bulunan Ceylanpınar ilçemizden takip edilmektedir. Yaşanan bu olumsuz süreçten vatandaşlarımızın etkilenmemesi için devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile gerekli tedbirleri en üst düzeyde almaktadır. Ayrıca alınan tedbirler çerçevesinde, sınır hattında yaşayan vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir."

Bu arada açıklamada yurda sığınan Suriyeliler için de insani ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli önlemlerin alındığının altı çizildi.

Çatışmalardan kaçan Suriyeliler, telleri aşıp Ceylanpınar'a geçiyor

Suriye'nin Haseki şehri Resulayn ilçesinde Esed güçleri ile muhalifler arasında sınırda süren çatışmalar sebebiyle bir çok kişi, zor şartlara rağmen sınırı aşıp Ceylanpınar'a geçiyor.

Suriye tarafındaki şiddetli çatışmalar, birkaç yüz metre ötesindeki Ceylanpınar'dan duyuluyor. Çatışmalar sebebiyle Türkiye sınırına gelen Suriyeliler, tel örgüleri aşıp Türkiye'ye sığınıyor. Bu arada, Ceylanpınar'da sınır hattında dünden bu yana önlemlerini artıran güvenlik güçleri de Türk vatandaşlarını bölgeden uzak tutmaya çalışıyor. Öte yandan, ilçede bugün de okulların tatil edildiği açıklandı.

Suriye'den Ceylanpınar'a gelen yaralı sayısı 58 oldu

Türkiye Suriye sınırında Haseki iline bağlı Rasulayn'da devam eden çatışmalardan etkilenen Şanlıurfalı vatandaşların sayısı 7 oldu. Suriye tarafından gelen kurşunların hedefi olan vatandaşlara ilk müdahale Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yapılıyor.

İki gündür Esed güçleri ve muhalifler arasında devam eden çatışmalarda, Suriye ordusu sınırdaki muhaliflere hala bomba yağdırıyor. Saldırılarda yaralanıp Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesine getirilen Suriyeli sayısı 58 oldu. Yaralı Suriyeliler, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada müdahale yapılan ve durumu ağır olan 11 Suriyeli yaralı, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çatışmaların yaşandığı birkaç yüz metre mesafedeki top sesleri iki gündür Ceylanpınar'dan duyulabiliyor. Suriye tarafındaki çatışmalar nedeniyle ölüm tehlikesi yaşamalarına rağmen bulabildikleri araçlarla veya yürüyerek sınıra gelen binlerce çocuk, kadın ve yaşlı siviller tel örgüleri aşıp Türkiye'ye sığınıyor. Burada otobüslere bindirilen sığınmacılar, Ceylanpınar ve Akçakale'de bulunan çadır kentlere götürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber