Örnek okulun tüm sınıflarında bilgisayar var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Isparta'da bir ilke imza atarak tüm sınıflara bilgisayar sistemi kurdu. Tamamen öğrenci velilerinin desteğiyle yapılan teknolojik yatırımla öğrencilerin başarılarının daha da artması hedefleniyor.

Okul Müdürü Halil Kaya, her bilgisayarın projeksiyon cihazlarıyla desteklendiğini ve öğrencilerin bu yolla görsel eğitime tabi tutulduğunu söyledi. Okulların kullandığı klasik metotla görsel metot arasında yüzde 55 oranında bir fark olduğunu da ifade eden Kaya, "Görsel metotla verim daha fazla. Kullandığımız klasik metotta başarı oranı yüzde 15, görsel metotta ise yüzde 70 olarak alındı. Bunu geçen yıl pilot olarak uyguladık. Ve aradaki farkı görünce görsel eğitime geçmeye karar verdik. Artık bizim için kaçınılmazdı" dedi.

Öğretmenlerin dersler için sürekli sunum hazırladıklarını da dile getiren Halil Kaya, görsel eğitim yöntemiyle öğretmenin de kendini sürekli yenileyebildiğini ifade etti.

Bilgisayarlı eğitimin 1999 yılından bu yana içlerinde bir uhde olduğunu da hatırlatan Kaya, "Biz Haziran ayında tüm velilerle birlikte toplantı yaptık. Velilerin bu konuda desteğini aldık. Temmuz'da da okul aile birliği ve sınıf anneleriyle görüştük. Ve bilgisayarların alımı için herkesin görüşü, onayı ve desteğini alarak yola çıktık. Şimdi çok mutluyuz. Çünkü öğrencilerimiz eski sisteme göre daha başarılılar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber