İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Danıştay, 2002 yılı kılavuzunu durdurunca Eğitim Fakültesi mezunları atanmak için başvurdu

Haber Giriş : 31 Ekim 2003 06:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, 2002 yılı öğretmen atamaları hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, Eğitim Fakültesi mezunları atamalarının yapılması istemiyle MEB'e başvurdu.

Danıştay, 2002 yılında yapılan öğretmen atamalarında mevzuata aykırılık tespit ederek yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yüksek mahkemenin bu kararı, 2002 yılında sınıf öğretmeni olarak atanan 5 bin Fen Edebiyat Fakültesi mezunu öğretmenin durumunu hukuken sürüncemeli hale getirdi. Kararı emsal gösteren yaklaşık 4 bin Eğitim Fakültesi mezunu ise atamasının yapılması istemiyle MEB' başvurdu.

2002 yılında yapılan öğretmen atamalarında sınıf öğretmenliği için 10 bin kadro ayrıldı. Ancak bu kadronun 5 bini fen ve edebiyat fakültesi mezunları için kullanıldı. Bakanlığın bu seçimi nedeniyle mağdur duruma düşen Eğitim Fakültelerinin Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunları, haklarını hukuki yoldan aramayı seçti.

Mağdurlar MEB'in kapısında

Danıştay, sınıf öğretmeni atamalarında Eğitim Fakültesi mezunları yerine, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarına öncelik verilmesi ve 5750 kadrodan 5 bininin fen edebiyat mezunlarına tahsis edilmesini mevzuta aykırı buldu. Danıştay'ın bu kararıyla ümitlenen atama mağdurları MEB'in kapısını çaldı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber