Dilek Öztaş: Kırıkkale, sağlıkta önemli bir noktada

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine atanan Uzman Dr. Dilek Öztaş, ilin sağlık açısından önemli bir noktada olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sistemin işleyişi hakkında bilgiler veren Öztaş, iyi sağlık hizmetiyle birlikte mesleki bilgi, personel planlama ve parasal kaynakların ortaklaşa etkin bir şekilde kullanılacağını bildirdi. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi personelinin de katıldığı basın toplantısında Öztaş, başarılı personele plaket verdi. Sağlık Bakanlığı'nı vatandaşların kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini ve hizmet standartlarım yükseltmeyi amaçladığını Öztaş, "Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı 2003 yılından beri istikrarlı bir biçimde uygulamaktadır. Görüyorum ki, Kırıkkale'de de bu dönüşüm, son 10 yıllık süreçte gerçekleştirilerek başarı ile sürdürülmüştür. Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın başarısını artırmak ve sürekliliğini sağlamak amacı ile 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ?Bakanlık teşkilatı ve bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırılması sürecini başlatmıştır." dedi.

Sözlerine devam eden Öztaş, "Böylece bakanlığımızın ön gördüğü değişimin sağlık tesisleri arasında anlama ve uygulama farklılıklarını ortadan kaldıracak şekilde hızlı ve ortak bir düzen içerisinde hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. İyi sağlık hizmeti sunumu, mesleki bilgi, personel planlama ve parasal kaynakların ortaklaşa etkin kullanılması sağlanabilir. Hastane birliklerinin başındaki genel sekreter yeni yasayla, bağlı sağlık tesisinde çalışan, emekleri parayla ölçülemeyecek kadar kıymetli sağlık personelinin hizmet yerlerini belirlemede ihtiyacı göz önüne alıp, hızlı bir planlama yapma yetkisine sahiptir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber