Van'da 2 yeni öğrenci yurdu törenle açıldı

Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerden sonra Eymir Kültür Vakfı ile İnan İnşaat Anonim Şirketi (A.Ş.) tarafından yaptırılan yurtlar, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eymir Kültür Vakfı tarafından yaptırılan 2 katlı ve 192 öğrenci kapasiteli yurdun açılış törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Eymir Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vasfiye İpekçi, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Meral Eredenk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dok. Peyami Battal ve Odtü'den gelen misafirler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vakıf Başkanı Vasfiye İpekçi, Van depreminde bine yakın can kaybedildiğini belirtti. İpekçi "Maddi çıkarlar için zayıf zeminlere bina yapıldı. Lütfen bunun hesabını sorun" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise konuşmasında, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti. Depremde yıkılan her bina için soruşturmaların devam ettiğini ifade eden Karaloğlu "Van depremi Türkiye için milat olmuştur. Afet riski altındaki bölgelerin dönüştürmesiyle ile ilgili Başbakanımız Van depreminden bir hafta sonra 'Siyasi hayatıma mal olsa bile bu problemi çözeceğiz' demişti. Van depreminden sonra ilk defa afet riski taşıyan bölgelerin ve binaların dönüştürmesiyle ile ilgili bir yasa çıktı. Kırk senelik bir bina depremde yıkılmışsa onun altında sorun aramaya gerek yok. Sistemin kendisi bundan sorumludur" dedi.

Karaoğlu, Eymir Vakfı'nın yaklaşık 192 kişilik 2 katlı yurt yaptığını da belirterek "Biz şunu gördük ki, kaybettiğimiz canların dışında deprem bu şehir ve üniversite için fırsatlar doğurmuştur. Üniversitemiz bu depremden

güçlenerek çıkmıştır ve çıkacaktır. Bu şehre böyle bir yurt kazandıran Eymir Vakfı'nı kutluyorum" diye konuştu ve İpekçi'ye bir plaket verdi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar yeni yurt binasını gezerek ilgililerden bilgi aldılar.

DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILIŞ TÖRENİ

Bu törenin ardından, Van Valisi Münir Karaloğlu, İnan İnşaat A.Ş. tarafından yaptırılan yurt binasının açılış törenine katıldı. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'ın da katıldığı törende Seyit Fehim Arvasi Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışı dualar eşliğinde yapıldı. Tören sonrası davetlilere bir kokteyl verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber