Meclis başkanı Passat olsun diyor, divan üyeleri Volvo...

Haber Giriş : 08 Ekim 2005 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş Bankası'ndan meclise hediye: 25 otomobil

TBMM Başkanlık Divanı'ndan araç sayısının artırılması kararı çıktı. Meclis'e 50 lüks araç daha alınacak, 25'ini Meclis ödeyecek. 25'ini ise İş Bankası. Bunun karşılığında Milli Saraylar personelinin maaşları bankaya yatırılacak.

Meclis Başkanı Arınç'ın yeni araçların Passat, Divan üyelerinin ise Volvo marka olmasını istemesi üzerine henüz uzlaşmaya varılamadı.

Alınacak lüks araçların 14'ü Başkanlık Divanı üyelerine, 8'i grup başkanvekillerine, 17'si ihtisas komisyonları başkanları ve 9'u da uluslararası komisyonların başkanlarına tahsis edilmesi de karar verildi. Bu makamlardan boşa çıkan otomobiller de Meclis'te diğer birimlerin kullanımına verilecek. TBMM'nin 224'ü bulacak araç filosunda, ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar satılması için Maliye Bakanlığı'na verilecek.

TBMM'nin şu anki araç filosunda 174 araç var. Bunların 100'ü hizmet birimlerinde ve Meclis Muhafız ile Tabur Komutanlığı'nda kullanılıyor. 74'ü ise makamlara tahsis edilmiş halde. Taşıt Kanunu'na göre "emir ve zatlarına araç tahsis edilen kişiler" bu araçları istedikleri gibi kullanabiliyor. Makam tahsisli araçlarda harcama sınırı da yok. TBMM Başkanı Bülent Arınç, 31 Temmuz'da yaptığı açıklamada kırmızı plakalı araç kullanımına sınırlama getirilmesini istemişti. "(Kanun bana bu aracı vermiş, istediğim yere giderim, limitsiz benzin harcayabilirim) anlayışı belki kanuna uygundur; ama vicdana uygun değildir" demişti. Buna karşın Arınç, yasa ve yönetmelik değiştirilmesi yönünde girişimde bulunmamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber