İmar planı tadilatı, Alanya Belediye Meclisi'ni karıştırdı

ALANYA'nın Tosmur Belediye Başkanı Ak Partili Musa Özdemir'e ait bir otelin de yer aldığı caddedeki işyerlerine arkat (kemer) yapılmasına imkan sağlanması amacıyla gündeme getirilen imar planı tadilatı, Alanya Belediye Meclisi'ni karıştırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 8'inci Daire Başkanlığı kararı sonucu Cikcilli, Oba, Kestel ve Çıplaklı beldeleriyle birlikte Alanya'ya bağlanan ve 2004 yılı itibariyle tüzel kişiliği sona erecek Tosmur Belediyesi, Alanya Belediye Meclisi'nden '15 metrelik yol' ile ilgili imar planı tadilatı yapılmasını talep etti.

Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir'e ait Diamond Hill Resort Hotel'in de yer aldığı yoldaki işyerlerine 'arkat' yapılmasını sağlayacak plan değişikliğinin görüşülmesi sırasında sert tartışmalar yaşandı. Konu, bağımsız üyelerle Ak Partili üyeleri karşı karşıya getirdi. Bağımsız Meclis Üyesi Kemal Babaoğlu, "Tosmur Beldesi'nde yaşanan bu manzara ve 5 aydır İmar Komisyonu'nda sürünen bu dosya, Ak Parti zihniyetinin en çarpıcı örneğidir. Ak Parti'nin 'Biz kanun kitap tanımayız. Gerekirse kitabına uydururuz' anlayışının en çarpıcı örneğidir" dedi.

Babaoğlu'nun suçlamalarına yanıt vermek için söz alan Ak Partili Mustafa Berberoğlu ise "İmar Komisyonu 5 aydır bu konu üzerinde çalışıyor. Arkatlarla ilgili Antalya Valiliği neyi uygun görüyorsa biz de onun uygulanmasını istiyoruz ve kimsenin kayrılmasını istemiyoruz. Bu ortamda yasalara en saygılı parti biziz. Biz imar planında bütünlüğü bozarak 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan bir grup değiliz. Biz Ak Parti zihniyeti olarak yasalara saygılıyız. Sizin gibi hakimin karşısına çıkmadık ve rant peşinde de koşmadık" diye konuştu.

Bu sözlerin üzerine ortam gerildi. MHP'li Cemal Palamutçu, "Bizim yargılandığımız dava yüz kızartıcı bir suç değil" derken, Bağımsız Meclis Üyesi Tevfik Darı ise "Yazık sana diye" bağırdı. Bağımsız Üye Kemal Babaoğlu da "Ağzından çıkan lafı bil de konuş. Adamın asabını bozma" diye Berberoğlu'na tepki gösterdi. Meclis Başkanı Sipahioğlu'dan söz alan Babaoğlu, "Bizi hiçbir şerefsiz rantçılıkla suçlayamaz kardeşim. Rant yaptığımızı ispat eden çıkar her yerde açıklar. Varsa böyle bir belgesi olan çıkar konuşur. Hiç kimse ortaya bir laf atıp kenara çekilemez" dedi.

Belediye Başkanı Sipahioğlu, Kemal Babaoğlu'nun konuşması bitince tarafları sükunete davet etti. Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir'e ait oteli de ilgilendiren imar planı tadilatı talebi, yapılan oylamada kabul edilmedi. Ak Partili 10 meclis üyesi tadilat talebinin yerinde olduğunu belirterek 'Evet' oyu kullanırken, Ak Partili Kerim Bulut çekimser oy kullandı. CHP'li 4 üye, bağımsız 7 üye ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Tosmur Belediyesi'nin talebine ret oyu verdi. MHP'li Cemal Palamutçu ve İbrahim Görüş ise çekimser oy kullandı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber