Vali Mutlu: 'Dileyen herkes 10 kasım'da taksim'e çelenk koyabilir'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle isteyen herkesin Taksim Meydanı'na çelenk bırakabileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 17. Geleneksel Gençlik Şöleni'ne katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla yapılacak anma törenleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşatılacağını ifade ederek, ?Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anacağız. Her insan fani fakat geride bıraktıklarıyla yaşıyor. Atatürk, 'En büyük eserim Cumhuriyetim' diyor. Cumhuriyeti en büyük eseri olarak ifade ediyor. Cumhuriyet bugün yaşıyor ve ilelebet yaşayacak. Biz yarın aziz atamızı anarken Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacak bu milletin evlatları olarak her zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha refah içerisinde geleceğimizi emin adımlarla sağlamlaştırmak için yürüyoruz. 75 milyon vatan evladıyla birlikte bu yürüyüşü ilelebet sürdüreceğiz? dedi.

İsteyen herkesin Taksim'de bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyabileceğini belirten Vali Mutlu, ?Yarın Taksim'de çelenklerimizi sunacağız. Atamızı anacağız. 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulunacağız. Yarın Taksim Meydanı'nda arzu eden herkesle birlikte çelenklerimizi koyarak, bu anlamlı günü hep birlikte idrak etmiş olacağız. En iyi şekilde 10 Kasım'ı idrak edebilmek için de yarın programlarımız çerçevesinde ilgililerle birlikte Taksim'de olacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber