Gaziantep'in 4 kardeş şehri oldu

?7. Dünya İpekyolu Başkanları Forumu' çerçevesinde sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek için ilk adımı atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan'ın Gence, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava, Makedonya'nın Manastır, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Urumçi kentleri ile iyi niyet mektup anlaşması ve işbirliği imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın dört bir yanından Gaziantep'e gelerek ülkelerinin ve kentlerini tanıtan konukların aynı zamanda Gaziantep'i ve Türkiye'yi de tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ?Bu toplantının meyvelerini almaya başladık. Bizim hedefimiz de kardeşlik, barış ve sevginin yanı sıra ticaretimizi artırıp, sosyal ilişkiler ile kültürel paylaşımlarımızı yükselterek dünya barışına katkı sağlamaktı. Bunu bugün 4 kardeş şehrimiz ile gösterdik. Henüz ilk gününde toplantının meyvelerini almaya başladık.? dedi.

Güzelbey, Gaziantep'e gelen misafirlerin konuşmalarında ve gözlemlerinde kentin tarihi dokusunun ve İpek Yolu'nda önemli bir şehir olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, ?Bu toplantının burada yapılmasının ne kadar isabetli olduğunu gördük. 3 gün boyunca Gaziantep'in tarihi, turistik ve kültürel mekânlarını tanıtma fırsatı bulacağız. Bu insanlar gördüklerini, yaşadıklarını, kentimizin yemeğini, tarihini, kültürünü ve birçok değerlerini gittikleri yerlerde anlatacaklar. Bu da bizim bir nevi tanıtımımız olacak.? diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber