Kazaklar Türk balığı yiyecek

Türk su ürünlerini dünyaya tanıtan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), gözüne Kazakistan'ı kestirdi. Türk balıklarının Kazakların damak tadına uygun olduğunu belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu ve STG Başkanı Sinan Kızıltan, ?Yakın gelecekte Kazakistan marketlerinde Türk balıklarının yer alması için çaba gösteriyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

STG, Türk balıklarının tüketimini arttırmak için 6-9 Kasım 2012 arasında Kazakistan'ın Almatı şehrindi düzenlenen 17. Worldfood Kazakistan Gıda Ürünleri Fuarı'na katılarak tanıtım faaliyetlerine bir yenisini ekledi. İlk gün Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Ticaret Başmüşaviri Derviş Öztürk ve Ticaret Ataşesi Osman Elgun'un da ziyaret ettiği STG standında, fuar boyunca Türk levrek, çipura ve alabalığının tanıtımı yapıldı. Kızıltan, bu fuarın Kazakistan pazarına giriş için önemli ve büyük bir adım olduğunu vurguladı.

?ALABALIĞI BİLİYORLAR, LEVREK VE ÇİPURAYI DA TANITACAĞIZ'

Kazakistan'da alabalığın son derece iyi tanındığını gözlemlediklerini kaydeden Kızıltan, şöyle konuştu: ?Levrek ve çipuranın da tanıtımı için çaba harcadık. Şu anda 4 milyar dolar seviyesinde olan ve 2015 yılında 10 milyar dolara çıkarılması hedeflenen Kazakistan ile Türkiye arasındaki karşılıklı ticaretin bu hedefe ulaşması için su ürünleri sektörü olarak gerekli adımları atmak üzere Worldfood Kazakistan Gıda Ürünleri Fuarı'na katıldık.?

STG'nin Kazakistan fuarına ilk kez katıldığını aktaran Kızıltan, ?Son yıllarda Türk su ürünleri, Kazakistan'da büyük rağbet görmeye başladı. Levrekten hamsiye, çipuradan alabalığa kadar birçok çeşit, çok yakın bir zamanda Kazakistan marketlerinde yerini alacak. Son yıllarda Rusya ve Ukrayna'daki başarıyı Kazakistan'da da yakalamak istiyoruz. Türk balıklarının Kazak halkının damak tadına hitap ediyor olması bizim için büyük avantaj.? dedi. Kızıltan, STG olarak son 10 günde Kazakistan dışında Romanya, Ukrayna ve Çin'de de uluslararası gıda fuarlarına katılarak sektörün tanıttıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber