Fakir kız öğrenciler dershaneye kavuştu

Şanlıurfa Birecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 2012 SODES Projesi kapsamında, Öncelik Kızlarda Projesi ile maddi durumu iyi olmayan kız öğrencilerine üniversite hazırlık kursları (YGS+LYS) verilmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projeden ilçe sınırları içerisinde eğitim gören 12. sınıf ve mezun öğrenciler yararlanacak. Üniversite sınavlarına hazırlanamayan, dershaneye gidemeyen 17-29 yaş arası maddi durumu iyi olmayan, başarılı, tek ebeveynli olan yoksunluktan dolayı maddi sıkıntılar içinde olan 100 son sınıf kız öğrenci ile 50 mezun öğrenciye destek verilecek

11 Temmuz İlköğretim Okulu konferans salonunda 150 kız öğrenciye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özçelik ve Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi konuşma yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özçelik, ?İlçemizde 12. sınıfta okuyan 417 kız öğrenciden 100 kız öğrenci ve mezun olan öğrencilerden 50 kız seçilerek bu imkâna kavuştu. Bu öğrencilerin seçiminde Birecik ilçe merkezi ile köylerinde ikamet eden ortaöğretim 12. sınıf ve mezun kız öğrenciler, dezavantajlı konumdaki öğrenciler, ailesi parçalanmış, anne veya babası ölmüş olan fakir öğrenciler, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan aile çocukları, dar gelirli aile çocukları, başarılı olup çalışma ortamı kısıtlı olanlar arasından seçilmiştir." şeklinde bilgi verdi. Özçelik, projede dershane hizmeti yanında 150 kız öğrenciye ücretsiz dershane desteği, öğrenci gezileri, motivasyon ve başarı seminerleri, genel değerlendirme toplantıları, veli toplantıları ve aile ziyaretleri, dershane takip çalışmaları, öğrenci başarı değerlendirme çalışmaları da yapılacağını ifade etti.

Devletin sunduğu bu imkânların suistimal edilmemesini isteyen Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, ?Devletin bu kaynaklarında tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Onun için bunu hakkı ile yerine getirmenizi diliyorum. Sınavlarda yapacağınız her bir soru geleceğimizi çok etkilemektedir. Derslerinize hayatınız gibi sarılmalısınız. Geleceğimiz eğitimle şekillenmektedir. Eğitimle ilgili projelerimiz devam edecek. Bu projede emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve proje yöneticilerine ve ekibine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber