İzmir'de 2 bin 400 gönüllü Atatürk silueti oluşturdu

Konak Belediyesi, dünyada ilk defa 2 bin 400 gönüllüyle Atatürk portresi çizdi. İzmir'de Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gönüllüler, Cumhuriyet Meydanı'nda önceden hazırlanmış yerlerinde durarak siluet şeklinde Atatürk portresi oluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etrafında dizilenler de dev çerçeve tamamlandı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'da siluetin içinde yer aldı. Emeği geçenlere teşekkür eden Tartan, ?Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bugün burada Ulu Önder Atatürk'ü andığımız bu anlamlı günde, İzmir'den tüm Türkiye'ye bir kez daha birlik ve berberlik mesajı gönderiyoruz.? dedi.

Portre için 2 bin 400 kişi, belediyenin hazırladığı, sırtında Atatürk posteri olan siyah tişörtlerden giydi. Erken saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nı doldurmaya başladılar. Saat 12.00'de ise fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün, helikopterle meydanda oluşturulan portrenin fotoğrafını çekti. Konak Belediyesi Yelken Kulübü sporcuları da denizden destek verdi. Alanda iki anı defteri açıldı, vatandaşlar buraya duygu ve düşüncelerini yazdı. Etkinliğe katılanlara pilav, çay ve kahve ikram edildi.

Portrenin oluşturulmasında uygulanan "gigapan" tekniği, Türkiye'de ilk defa kullanıldı. İlk defa binlerce insan, yüksek çözünürlükteki fotoğrafta yer aldı. Başa takılabilen 10 adet özel gopro tipi kamera görevlilere verildi. 100 gönüllü üniversiteli genç, katılımcılara yardımcı oldu. Ayrıca 45 teknik eleman ve 120 kişi güvenlik görevlisi çalıştı. Cumhuriyet Meydanı'nın 3 bin 500 metrekaresi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber