İşte üniversitelerimizden bir örnek: Ziraatçı fizyolog aranıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2005 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne uzman alınacak...

Aranan koşullar:

Fizyoloji dalı uzmanlığı için; ziraat fakültesi mezunu ve ayrıca fizyoloji laboratuvarında en az 5 yıl çalışmış olmak.

Histoloji (doku bilimi) dalı uzmanlığı için; fen - edebiyat fakültesi mezunu ve aynı zamanda histoloji anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak.

Mesleklere göre aranan nitelikler hayli garip... Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı tıp profesörü Tahir Hatipoğlu'nun yorumunu rica ediyoruz.

Diyor ki: - Tam kara mizah... Türkiye'de 6 yıllık tıp eğitiminden geçmiş... Ayrıca üstüne 4 yıl da uzmanlık eğitimi yapmış bir sürü fizyoloji uzmanı işsiz geziyor. Ama bu koşullara göre onların başvuru hakkı yok. Çünkü ziraat fakültesi mezunu değiller! Daha komiği, aynı sebepten bir fizyoloji profesörünün bile başvuru hakkı yok.
Aynı komedi histoloji uzmanlığı için de söz konusu... Bunda da tıp fakültesi mezunları, dahası histoloji uzmanları fen - edebiyat mezunu olmadıkları için başvuru hakkına sahip değiller. Histoloji anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olma koşulu başka bir komedi. Yani histoloji yüksek lisansını yapmış, bitirmiş olsanız bu koşula göre başvuramıyorsunuz! Bana göre bütün bunların bir tek izahı var; buralara kimlerin alınacağı önceden belirlenmiş, koşullar onlara göre hazırlanmış.

Suriye gazeteleri, "Avrupa'ya komşu olduk" diye başlık atmışlar.

Belli ki onlar bizimkilerden de iyimser...

"Haber Gönder" yoluyla yazan: akagan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber