Bitlisli Şeyh Nimetullah Ayte, son yolculuğuna uğurlandı

Kanser tedavisi gördüğü Ankara'da dün akşam hayatını kaybeden Bitlisli kanaat önderi Şeyh Nimetullah Ayte (63) Mutki ilçesine bağlı Yukarı Koyunlu beldesinde gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağın büyük âlimlerinden biri olarak kabul edilen Ayte'nin, Bitlis ve çevre illerde bulunan talebeleri ve binlerce seveni, cenaze töreni için Yukarı Koyunlu beldesine akın etti.

Ankara'dan Bitlis'e getirilen Şeyh Nimetullah Ayte'nin cenazesi, defnedilmek üzere ambulansla büyük bir kalabalık eşliğinde Bitlis'in Mutki ilçesi Yukarı Koyunlu beldesine götürüldü. Cenaze ilk olarak Oksin Medresesi'nin yanında bulunan Koyunlu Camii'ne götürüldü. Burada bekleyen binlerce seveni Ayte için cenaze namazından önce Kuran-ı Kerim okudu, hatim indirdi.

İkindi vaktinde kılınan cenaze namazının ardından Ayte'nin cenazesi, sevenleri ve yakınları tarafından aile kabristanına kadar omuzlarda taşındı. Daha sonra Ayte'nin cenazesi okunan duaların ardından babası ve dedesinin yanına defnedildi.

Cenaze törenine; AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, eski bakanlardan Zeki Ergezen, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut, Nakşibendî Tarikatı mensupları, bazı kamu kurum amirleri ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen binlerce vatandaş katıldı.

ŞEYH NİMETULLAH AYTE KİMDİR?

Ömrünü ilme adayan Şeyh Nimetullah Ayte'nin bugüne kadar binlerce talebe yetiştirdiği ve Bediüzzaman Said Nursi'ye bir dönem hocalık yapan Şeyh Fethullah Verkanisi'nin torunu olduğu öğrenildi.

Şeyh Muhammed Halit Efendi'nin oğlu olan Nimetullah Ayte ve ailesinin Bitlis, Siirt, Muş ve çevresinde yüzyıllardır eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü bölgeye büyük hizmetler verdiği belirtildi. Ailenin eğitim faaliyetleri çerçevesinde Bitlis, Siirt, Mardin ve Manisa'da yatılı eğitim kurumlarında yüzlerce talebeye eğitim imkânı sağladığı ifade edildi. İnsanlar arasındaki birlik ve beraberliğe vurgu yapan Ayte'nin özelikle gençlerin çağın kötülüklerinden korunması ve daha iyi bir eğitim alması için çalıştığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber