Bir tehlike daha ortadan kaldırıldı

Ulu Camii yanında yer alan elektrik trafosu Bayburt Belediyesi tarafından yıkıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş Caddesi ve Eski Hastane Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan trafo Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak bölgedeki tehlike ortadan kaldırıldı.

İki caddenin kesiştiği noktadaki trafo, araç sürücülerinin yol görüşünü engelleyerek bölgede trafik kazalarına sebebiyet veriyordu. Şingah Mahallesi sakinlerinden gelen talep üzerine Bayburt Belediyesi, Ulu Camii çevresinde yapılacak düzenleme çalışmalarına trafo yıkımını da dahil etti.

Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de yapılan plan çerçevesinde Perşembe günü öğlen saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı. Çalışmalar akşam saatlerine kadar kontrollü bir şekilde devam etti. Yıkım çalışmalarını gerçekleştiren makine operatörlerin araç kullanımındaki ustalıkları göz doldurdu. Çalışmalara çevrede yer alan esnaf ve vatandaşların ilgisi de bir hayli yoğun oldu.

Geç saatlere kadar devam eden çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, göreve başladığı 2009 yılı içerisinde trafik kazalarına sebebiyet veren ve görüntü kirliği oluşturan yirmi adet trafo tespit ettiklerini ve bunlardan üç tanesinin 2010 yılı içerisinde kaldırıldığını söyledi.

HANTAL YAPILARIN YIKIMLARI DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili olarak Enerji Bakanlığı nezdinde çeşitli girişimler yaptığını bildiren Belediye Başkanı Polat, iletim hatlarının yeraltına alınması ve trafoların yerlerinin değişmesi için belediyemize 4 Milyon TL ödenek verildiğini ifade etti.

Belirlenen trafoların yıkımının devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Polat açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"2010 yılı içerisinde üç adet trafoyu kaldırdık. Bunlar Esentepe Mahallesi'nde, Ay yıldız Caddesi üzerinde ve Taş Köprü'nün bitişiğinde yer alıyordu. Özellikle Taş Köprü'de ki trafo kazalara sebebiyet veriyordu. Bu trafoları 2010 yılı içerisinde kaldırdık. Ondan sonra Enerji bakanımızla sürekli iletişim içerisinde olduk ve görüşmelerimizi sürdürdük. Kendisiyle bu konu hakkında en az üç defa görüştüm. 2011 yılının sonunda Bayburt'a 4 Milyon TL ödenek ayrıldı. Kış döneminde yapılacak bu çalışmaların ihalesinin yapılmasını istedik. Çünkü yaz aylarında inşaat yapımlarına başlandığı zaman vatandaşlarımız zorluk çekmesin istedik. Ancak Bayburt elektrik dağıtım şirketi Erzurum Aras EDAŞ'a bağlı olduğu için ihaleler biraz gecikti. Bu konuyu da gündeme getirdik. İhale sürecinin biraz daha hızlandırılması için çaba sarf ettik. Şu anda iletim hatlarının yeraltına alınması ve trafolarının yerlerinin değiştirilmesi için çabalarımız sonucu ihaleyi yaptırdık."

AMACIMIZ ŞEHRİMİZİN GÜZELLEŞMESİ

"Özelikle şu an burada yıktığımız trafonun buradan kaldırılması konusunda buradaki ilgililerin talepleri olmuştu mahalle muhtarımız kanalıyla. Buradaki trafo yola yapılmış bir konumda ve gerçekten trafiği aksatıyor. Bu noktada Ulu Camii önünde yapacağımız projemizde gündeme gelince, buradaki yolun genişletilmesi gerekti. Şu anda da onu gerçekleştirmek adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu trafo kalktıktan sonra buradaki esnafımız gerçekten rahat bir nefes alacak, görüntü kirliliği ortadan kalkmış olacak. Önümüzdeki dönem bununla birlikte 14 adet trafonun yeri değiştirilmiş olacak. Bu çalışmayı biz elektrik dağıtım şirketi ve ihaleyi alan şirketle birlikte koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu noktada onlara mobil trafoları yerleştirebilecekleri alternatif noktaları gösteriyoruz.

Onlarda bu işi gerçekleştirdikten sonra geriye kalan bu hantal görüntüyü ortadan kaldırıyoruz.

Amacımız şehrimizin daha güzel görünmesi, şehrimizin daha geniş alanlara sahip olması ve görüntü kirliliği oluşturan yapıların ortadan kaldırılması. Bu çalışmalarımızı da bu sene başlattık önümüzdeki senede devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber