Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2005 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan dolayısıyla 13.00-17.00 saatleri arasında çalışacak.TBMM, bu hafta denetim çalışmaları yapacak; ayrıca, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği yasaları görüşecek.

Genel Kurul'da, 11 Ekim Salı günü denetim yapılacak. Bakanların sözlü sorulara yanıt vermesinin ardından, çalışmalarını tamamlayan ''Patates Yetiştiriciliğinin ve Patates Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu''nun raporu görüşülecek.
Genel Kurul'da 12 Ekim Çarşamba günü, bir saat sözlü soruların yanıtlanmasından sonra, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Bankacılık Yasası ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sözleşmeli sağlık personeli çalıştırılmasıyla ilgili yasa ise Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ardından, 13 Ekim Perşembe günü Genel Kurul'da görüşülecek. Yasanın Cumhurbaşkanı'nca iade edilen maddesi, Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi ve şef yardımcılığı kadrolarına, ilgili dalda uzman olan profesör, doçent veya doktorlar arasından bakanlıkça atama yapılmasını düzenliyor.

-KOMİSYONLAR-

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da bu hafta gündemlerindeki konuları görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonu, 11 Ekim Salı günü, Cumhurbaşkanı Sezer'in
geri gönderdiği, eleman temininde güçlük çekilen yerlerdeki sözleşmeli sağlık personelinin yöneticilik yapmasına imkan tanıyan yasayı ele alacak.

İçişleri Komisyonu, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkında kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı ile Köy Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı, kadroları il özel idarelerine ait kütüphane ve müze personelinin aylıklarının genel bütçeden ödenmesiyle ilgili düzenlemeyi yürürlükten kaldıran yasa
tasarısını, 12 Ekim Çarşamba günü görüşecek.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 13 Ekim Perşembe günü yapacağı toplantıda, uluslararası sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair yasa tasarılarını ele alacak.

-ARAŞTIRMA KOMİSYONLARI-

Bazı girişimcilerin holding adı altında gerçekleştirdikleri izinsiz halka arz yoluyla tasarruf sahiplerinin mağduriyetine yol açılmasının neden ve sonuçlarını ve bu süreçte SPK'nın sorumluluğunu araştırmak üzere kurulan Meclis araştırma komisyonu, 11 Ekim Salı günü toplanarak, YİMPAŞ Holding temsilcilerini dinleyecek.
Milletvekili lojmanlarında Mustafa Güngör'ün öldürülmesinin aydınlatılması ve sorumluların belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, 12 Ekim Çarşamba ve 13 Ekim Perşembe günü toplanarak, çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber