'Müdürler okulları antrenör gibi yönetmeliler'

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, müdürlerin okullarını antrenör gibi takım ruhu içinde yönetmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, müdürlerin okullarını antrenör gibi takım ruhu içinde yönetmeleri gerektiğini söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal Salonu'nda Bursa'nın Osmangazi ilçesinde görev yapan okul müdürleriyle bir araya geldi. Birlikte başarmanın çok güzel olduğunu ifade eden Gülsar, "Geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında elde edilen başarı bizleri mutlu etti. Daha fazla çalışarak daha büyük başarıların mutluluğunu yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bir antrenör takımını nasıl yönetiyorsa müdürlerimizin de okullarını takım ruhuyla yönetmesini arzu ediyorum. Okullarımızda gerek motivasyon, gerek fiziksel şartlar gerekse başarıyı yakalayabilmek için uygulanacak planlar konusunda öğretmen ve velilerimizle birlikte hareket etmeliyiz. Tek başımıza başarılı olma şansımızın olmadığını düşünüyorum. Okullarımızda akıl bankaları oluşturmalı ve okullarımızı hep birlikte yönetmeliyiz. Her şeyi ben bilirimle, kavga ve didişme ile hiç bir şey elde edilemez" dedi.

Okulların güzelleştirilmesini arzu ettiğini belirten Gülsar, "Okullarımızda yeniden yapılanma dönemi başlamalı diye düşünüyorum. Okullarımızı güzelleştirerek öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda eğitim alması için çaba göstermeliyiz. Okullarımızdaki öğretmen ve öğrencilerimiz için oluşturulacak sevgi ortamlarının ise başarıyı artıracağına gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ülkenin daha güzel bir geleceğe kavuşmasının eğitimcilerin yapacağı çalışmalara bağlı olduğunu vurgulayan Gülsar, "Avrupa, Asya ve Afrika'da yaşayan insanlar çok değil bundan elli yıl önce birbiriyle savaşıyorlardı. Şimdi ise Avrupa Birliğini kuran Avrupalılar geleceklerini inşa ediyorlar. Asya ve Afrika'da ise savaşlar devam ediyor. Bin yıldır birlikte yaşadığımız bu ülke hepimizin. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu konuda biz eğitimcilere de büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber