İstanbul İtfaiyesi; yangınların yüzde 50'si sigaradan

İstanbul İtfaiyesi'nin 2012 yılı 9 aylık verilerine göre şehir sınırları içinde meydana gelen 20 bin 329 yangından 10 bin 206'sı sigaradan kaynaklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigarayı; elektrik kontağı, baca, çocukların ateşle oynaması, ütü, ocaklar, kıvılcım sıçraması ve soba takip ediyor.

Sigara sadece insan bedenine zarar vermekle kalmıyor; evleri, otlakları ve ormanları da küle çeviriyor.

İstanbul İtfaiyesi'nin 2012 yılı 9 aylık verilerine göre şehir sınırları içinde meydana gelen 20 bin 329 yangından 10 bin 206'sı sigaradan kaynaklandı.

Yangın çıkış sebepleri arasında açık ara önde giden sigarayı elektrik kontağı, baca, çocukların ateşle oynaması, ütü ve ocaklar, kıvılcım sıçraması ve soba takip ediyor.

İstanbul'daki evler, işyerleri, çöplükler ve orman arazilerini de kapsayan bu rakamların, Türkiye genelindeki yangınlar için de benzer şekilde sonuçlar gösterdiği belirtiliyor.

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yaptığı yazılı açıklamada sigaradan kaynaklanan yangınların önceki yıllara oranla azaldığını kaydetti. 2008 öncesi verilerin yüzde 50-65 arasında değiştiğini vurgulayan Karahan, Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yılından bu yana dumansız hava sahası ile ilgili yaptığı çalışmalara dikkat çekti.

Türkiye Yangından Korunma Derneği Başkanı İsmail Turanlı ise, elinde sigara ile uyuyakalan veya sarhoş halde sızan kişilerin yangına sebep olduğunu söylüyor.

Yanan yerin türüne göre ise sırasıyla ot, konut, çöp, karayolu taşıtı, çöp konteyneri ilk sırada yer alıyor. Söndürülmeden çöplere ve otluk alana atılan sigara izmaritleri yine buralarda çıkan yangınların en önemli nedenleri arasında yer alıyor

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber