BÖDER, Mutki'nin ilk ücretsiz etüt merkezini açtı

Bitlis Öğretmenler Derneği (BÖDER) tarafından Mutki ilçesinde ücretsiz etüt merkezi açıldı. BÖDER bünyesinde açılan ücretsiz etüt merkezinde 4 gönüllü öğretmen tarafından Mutki ve bağlı köylerde ki maddi durumu iyi olmayan 145 öğrenciye hafta sonlarında özel dershane standartlarında eğitim imkanı sunulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etüt merkezinin açılışını yapan Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için açılan etüt merkezinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Başkan Barlak, etüt merkezinin açılmasında emeği geçen BÖDER üyelerine ve destek veren esnafa teşekkür etti.

Mutki'ye yapılan her yatırımın yanında olacaklarını ve ellerinden gelen desteği sağlayacaklarına vurgu yapan Başkan Barlak şöyle konuştu: ?Mutki ilçemizde maalesef dershane bulunmamaktaydı. Ancak BÖDER'in gönüllü eğitimcilerinin girişimiyle ilçemizde maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz için hafta sonlarında faydalanabilecekleri ücretsiz etüt merkezi açıldı. İnanıyorum ki açılan bu etüt merkezi ile başarılı olan öğrencilerimiz başarılarını ikiye, üçe katlayarak ileride Mutki'ye çok büyük görevler üstlenerek ve meslek sahibi olarak döneceklerdir. Gerek Mutki Belediyesi gerekse bir öğrenci velisi ve vatandaş olarak etüt merkezimize gereken desteği sağlayacağız. Etüt merkezimizin hayırlara ve nice başarılı öğrenciler yetiştirilmesine vesile olmasını dilerken bir kez daha etüt merkezinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.?

Açılan etüt merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi veren BÖDER Eğitim Koordinatörü ve Rehber Öğretmeni İlyas Kaya ise açmış oldukları etüt merkezinde 4 gönüllü öğretmenle birlikte Mutki merkez ve bağlı köylerde durumu maddi durumu iyi olmayan 6.,7. ve 8. Sınıflardan 145 öğrenciye hafta sonlarında ücretsiz eğitim imkanı sunduklarını ifade etti. Amaçlarının maddi durumu iyi olmadığı için dershanelere gidemeyen öğrencilerin derslerinde yardımcı olarak onların daha başarı olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Koordinatör İlyas Kaya, "Etüt merkezimize gelen öğrencilerimize ders konusunda yardımcı olunurken diğer yandan da Bilgisayar laboratuvarımızla da öğrencilerimizin çağın gerisinde kalmalarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bunların yanında yine etüt merkezimizde 3 sınıf, sportif aktiviteler, dinlenme salonu, kitap okuma salonumuz mevcuttur.? şeklinde konuştu.

BÖDER Genel Koordinatörü Serdar Aslan da, etüt merkezinin öğrencilere verdiği eğitim desteğinin yanında yine öğrenci ailelerine de okum yazma kursu imkanı sağladığını açıkladı. Etüt merkezinde ileriki günlerde ailelere aile düzeni ile ilgili seminerler de vereceklerini kaydeden BÖDER Genel Koordinatörü Aslan, yapılan tüm hizmetlerin tamamen ücretsiz ve gönüllülük esasına dayalı olarak yapıldığını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Barlak, BÖDER üyeleri ile birlikte sınıfları dolaşarak BÖDER tarafından alınan ayakkabıları öğrencilere hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber