'Dünya Yetimler Vakfı' dünya ülkelerindeki yetimleri kucaklayacak

İstanbul'da kısa bir süre önce kurulan ve çoğunluğunu bürokrat, iş adamı ve gönüllülerin oluşturduğu 'Dünya Yetimler Vakfı', dünya ülkelerindeki yetim çocuklara sahip çıkarak eğitimlerini ve diğer sosyal imkanlarını karşılayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Galata Çamlık Otelde düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı İdris Güllüce, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan Dünya Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu, vakfın Türkiye ve dünya ülkelerinde yaşayan annesi ve babası olmayan yetimlerin eğitiminden iş hayatlarına kadar sorumlu olacaklarını ve sahip çıkacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Yeryüzünde 165 milyon yetim çocuk olduğu İHH kaynakları tarafından ifade edilmektedir. Bu sayı içerisinde balkanlardaki yetimler olmadığı, Suriye'deki yetim çocuklarında buna dahil değildir. Bizde ülkemizde yaptığımız çalışmalarda böyle bir ciddi çalışma olmadığını gördük. Ama Türkiye'mizde birkaç milyon yetim çocuklarımızın olduğunu tahmin ediyoruz. Bizim milletimiz bu çocuklara sahip çıkan, onları giydiren, sosyal olanaklar sunan ve başını okşayan bir inanca bir tavra sahiptir. Ancak bu işi yapan vakıflarımız, STK'larımız, fertlerimiz ve bir takım önder insanlarımız çok başarılı çalışmalar ortaya koymuştur. Vakfımız sahip çıkacağı yetim çocuğumuzu eğitiminden yaşamına kadar daha sonraki hayatına dair bütün ömrü boyunca vakfımız onun yanında olacak. Yurt dışında temsilciliklerimiz olacak öncelikle Balkanlar ve Somali'de temsilciliklerimiz olacak. Balkanlar Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısıdır. Onun için önceliğimizi buraya vereceğiz. Sahip çıktığımız yetişen çocuklarımızı da yine dünyanın çeşitli ülkelerindeki temsilciliklerimizde görevlendireceğiz. Ben bu vesile ile Sayın Valimize ve diğer katılımcı üyelerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Vakfın Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı İdris Güllüce de yaptığı konuşmada yetimlere sahip çıkılmasının her şeyden önemlisi bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Güllüce, "Dünyada her geçen gün yetim çocuk sayısı artıyor. Bizler de vakıf başkanımızın önderliğinde dünya ülkelerindeki yetimleri kucaklamak ve onlara yardımcı olmak için bu yola çıktık. O yüzden bu vakıf gibi vakıflara ihtiyaç vardır. Bu vesile ile vakıf üyelerimize ve tüm çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vakfın kurucu üyeliğini ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, her hayırlı işte niyet ve ilk adımın önemli olduğunu belirtti. Vali Yazıcı, "Dünya Yetimler Vakfı'nın olağan bir toplantısını burada yaptık. Her hayırlı işte besmele ile başlarsanız sonra kendiliğinden gelişir önemli olan bu ilk adımı atmaktır. Biz dünya üzerindeki yetimleri kucaklamak üzere yola çıktık ve bu yolda önemli neticeler aldık. Biz inanıyoruz ki bu projemiz çok gelişmiş olarak birçok ülkeye yayılmış ve hakim olacak. Bu kapsamda bunun değişik örneklerini gerçekleştiren gönüllü eğitimcilerimiz de zaten yapmaktadır. Çeşitli kurumlar, sivil toplum kuruluşları yetimleri de içine alan geniş kapsamlı çalışmalarda bulunuyordu. Fakat sadece yetimleri kapsayan çalışmayı vakfımız başlatmıştır. İnşallah yakın bir gelecekte vakfımız dünya üzerindeki yetim çocuklarımıza sahip çıkarak onların geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber