Kalkınmada yeni rota Çukurova'da çizildi

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile ortaklaşa düzenledikleri '2. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu'nun Adana için önemli sonuçlar doğurduğunu vurguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sempozyumda kalkınma ajanslarının yerel unsurlara ağırlık vermesi gerektiğine değindiklerini hatırlatan Sönmez, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın önerileri dikkate almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sönmez, ajansların bulundukları kentlerin master planlarında söz sahibi olması ve sivil inisiyatife ağırlık vermesini istedikleri Bakan Yılmaz'ın, bu öneriler doğrultusunda işadamlarının yatırımlarını analizlere göre şekillendireceğine yönelik önemli bir açıklama yaptığını vurguladı.

Bakan Yılmaz'ın Adana'daki toplantıda kalkınma ajanslarına verdiği yeni görev neticesinde yeni yılı analiz yılı ilan ettiğini kaydeden Sönmez, ajansların her il için 'ticari kimlik' hazırlayacağını söyledi.

Kalkınma ajanslarının önümüzdeki 20 yıl boyunca hangi yönde ilerleneceğine karar vereceğini belirten Sönmez, "Tüm illerde olduğu gibi Adana'da da yatırım imkanları ve altyapı özellikleri sınıflandırılacak ve yeni yatırım tanımlamaları yapılacak. İşadamları da yatırım tercihini bu analizlere göre şekillendirecek." dedi.

AJANSLAR YOL GÖSTERİCİ OLACAK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın "Kurduğumuz 26 kalkınma ajansı, sorumlu oldukları alanlarla ilgili stratejilerini belirlediler ama bu yeterli değil, vizyonlarını yenileyecekler. Her biri kendi sorumlu olduğu illere yönelik plan hazırlayacak. Bütün illerin yatırım haritası çıkarılacak. Hangi ile hangi alanda yatırım yapılmalı, hangi yatırıma ihtiyaç var, hangi proje uygulanırsa bu ilde başarılı olur. Bunların analizi yapılacak" dediğini vurgulayan Sönmez, 2013 yılında söz konusu analizlerin hazırlanacağından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yeni dönemde kalkınma ajanslarının yatırımcılara yol gösterici konumda olacağını ifade eden Sönmez, Kalkınma Bakanlığı'nın kentlerin gelişimi, yeni iş olanaklarının yaratılması ve iş insanlarının yatırım planlamalarına yönelik kararları Adana'da almasının son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber