Uludağ Üniversitesi'nde 'Ar-Ge Günleri' başlıyor

Uludağ Üniversitesi 2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri yarın başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13-15 Kasım 2012 tarihlerinde üç gün sürecek programda akademisyenler, yürüttükleri proje çalışmalarını, yürütmeyi planladıkları özel sektör ve kamu işbirliği projelerini, araştırma konularını ve laboratuvar imkanlarını poster bildiriler şeklinde sunacak.

Etkinlik kapsamında fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında güncel konuları ve sorunları içeren birçok panel ve çalıştay yapılacak. Ar-Ge Günleri'nde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, 'Türk kültürüne, turizmine ve arkeoloji bilimine yapmış olduğu katkılar' nedeniyle 'fahri profesörlük' unvanı verilecek. Bakan Günay, 14 Kasım günü Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törende cübbesini giyecek. 2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'ne, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da katılacak.

'2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'nde, Türkiye'nin güncel sorunlarını ve çözümleri içeren çeşitli projelerin tartışıldığı paneller de yer alıyor. Yurt dışından gelen bilim insanlarının, sanayicilerin ve bürokratların da konuşmacı olarak katıldığı panellerde, 'Eğitimde Yeni Teknolojiler ve Fatih Projesi', 'Yalın Düşünce ve Uygulamaları', 'Üretimden Ar-Ge'ye Yüzey Modelleme', 'Yerli Otomobil Üretimi', 'Kültür Varlıklarının Ortaya Çıkarılması ve Korunmasında Sürdürülebilirlik', 'Enerjinin Dünü, Bugünü ve Yarını' başlıklı konular masaya yatırılacak.

2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'nin en önemli etkinliklerinden biri olan çalıştayda ise yıllardır dillerde dolaşan ancak sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılamayan Bursa İli Sanayi Envanteri'nin çıkarılması konusunda sanayiciler, sivil toplum kuruluşları, bilim insanları ve bürokratlar görüş ve önerilerini dile getirecek.

AKADEMİSYENLERE ÖDÜL

2. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, son gün yapılacak değerlendirme panelinin ardından, fakülteler bazında en iyi ilk üç posteri hazırlayan akademisyenlere verilecek ödüllerle kapanacak. Etkinlik süresince çeşitli patent büroları tarafından ?patent bilgilendirme' eğitimleri de verilecek.

ÜNLÜ SANATÇILARDAN KONSER

Yoğun geçen etkinlik sırasında katılımcılar, dünyaca ünlü iki sanatçının vereceği konserlerle nefes alma fırsatı yakalayacak. Devlet sanatçısı Gülsin Onay'ın piyanosu ve Prof. Dr. Cihat Aşkın'ın kemanıyla vereceği konserler, herkese açık ve ücretsiz olacak.

2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'nin tüm etkinlikleri, Görükle Yerleşkesi'ndeki Mete Cengiz Kültür Merkezi salonlarında gerçekleşecek.

2. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, özel sektör-kamu ve akademisyenleri buluşturmanın yanı sıra yarının araştırmacıları ortaöğretim öğrencilerini de Ar-Ge pazarının içine çekiyor. Bursa'nın çeşitli devlet ve özel okullarından gelecek öğrenciler, 16 Kasım'da Uludağ Üniversitesi 2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'ne katılarak, etkinlikleri izleyecek ve akademisyenlerle tanışarak poster sunumları hakkında bilgi sahibi olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber