Polatlı'da ücretsiz diyabet testi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Duatepe Devlet Hastanesi, ücretsiz diyabet testi uygulaması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12-18 Kasım tarihleri arası kutlanan Diyabet ve Obezite Haftası etkinlikleri kapsamında hastane girişinde stant açıldı. Hafta boyunca açık kalacak stantta hastaneye gelen hastalara ücretsiz diyabet testi yapılacak. Hastane bu uygulama ile diyabet ve obezite hakkında vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Atilla Çiftçi, diyabetin global bir sorun olduğunu belirterek, farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek istediklerini söyledi. Çiftçi, tekdüzen beslenilmesi, spor faaliyetinden uzaklaşmak ve genetik faktörlerin diyabet rahatsızlığında etkili olduğunu kaydetti. Çiftçi, ?Farkındalığı artırmamız lazım, sadece bir güne mahsus olmamalı. Başta kendimizi, sonra diğer insanları bu konuda uyarmalıyız. Umarım diyabet günü dünyadaki diyabet gününün azalmasına yardımcı olur.? dedi.

SON BİR YILDA ARTIŞ VAR

Duatepe Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Filiz Yıldırım, 2020 yılına kadar diyabet hastalığının ilk üçte yer alacağının ön görüldüğünü söyledi. Yıldırım, geçen yıla göre diyabet hastalarında artış olduğunu belirtti. Geçen yıl bin 800 kişiye diyabet eğitimi verildiğini aktaran Uzman Dr. Filiz Yıldırım, hastalığın ağrısı olmadığı için fazla önemsenmediğini kaydetti. Yıldırım, şu bilgileri verdi: ?Hasta, ne zaman ki aşırı derecede zayıfladığında hekime başvuruyor. Semptomları çok belirgin olmadığı için ve hastalığın ilerideki aşamalarını çok bilmediği için -mesela bir kanser kadar korkulmuyor diyabet hastalığından- hastalarıma söylüyorum, diyabet öldürmüyor ama hastanın yaşam şeklini, tarzını değiştiriyor. Kalbi etkiliyor, sinirleri etkiliyor. Vücutta kapanmayacak yaralar açabiliyor. Hasta şeker hastalığım var, bir şey olmaz deyip geçiyor. Tedaviyi çok önemsemiyor. Egzersiz diyet bunlar primer tedavi. Arkasından ilaç tedavisi geliyor. Ve hastalarımıza yürüyüş öneriyoruz. Bunun hatta haftada 5 gün şeklinde olması planlanıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber