Teşhisini de, hastalığının adını da kendi koydu

Van'ın Çaldıran ilçesindeki yerel bir gazetede çalışan ve aylardır yaşadığı sağlık problemi için birçok doktora gitmesine rağmen hastalığına bir teşhis konulamadığını anlatan Selami Çınarcı, dünyada sadece kendisinde olduğuna inandığı rahatsızlığa ?Selami Çınarcı Sendromu' (SÇS ) adını koydu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bekar ve 34 yaşında olan Çınarcı, geçtiğimiz haziran ayında hastalandıktan sonra sağlığına kavuşmak için birçok sağlık kuruluşunu dolaştığını, ancak kendisine bir türlü bir teşhis koyulamadığını anlattı. Son bir umut ışığı olarak bir üniversite hastanesine bile gittiğini söyleyen Selami Çınarcı ?İlk olarak göğsümde bir yanma hissettim. Bu yanma yavaş yavaş vücudumun her tarafına yayıldı. Ardından ayak eklemlerimde ağrılar başladı. Bunu vücutta iğneleme, karıncalanma tarzında ağrılar izledi. Tabi bu süre zarfında hastane hastane, servis servis dolaşarak sürekli onlarca tahlil ve test yaptırdım. Ama yaptırdığım tahliller, testler hep normal çıkıyordu. Tahlillerden bir şey çıkmayınca ailem hastalığımın psikolojik olabileceğini gerekçesiyle beni psikiyatriye gönderdi. Ama ne yazık ki oradan da bir netice alamadım? dedi.

NE AİLEM NE DE DOKTORLAR BANA İNANIYOR

Hayatını zehire çeviren hastalığına gün gittikçe başka belirtilerin eklendiği söyleyen Çınarcı, bir türlü teşhis koyulamayan rahatsızlığının hayatını alt üst ettiğini söyledi. Artık hastane hastane dolaşmaktan takatinin kalmadığını dile getiren Çınarcı, daha ileri tetkikler için yetkilerden yardım istedi. Doktorlar hastalığına bir teşhis koyamayınca internete yönelip sürekli hastalıklar hakkında bilgi edindiği dile getiren Selami Çınarcı, bu süre içinde bir sürü hastalık hakkında bilgi edindiği de söyledi. Beş aydan beri hastalığı hakkında en ufak bir ipucunun dahi bulunamadığını dile getiren Çınarcı, ?Bir türlü teşhisi koyulamayan hastalığıma yeni belirtiler eklendi. Sürekli kafamda biber yanığı tarzında yanmalar oluyor. Bununla birlikte son dönemlerde mide bulantısı, baş dönmesi, karın ağrısı, kaslarda seğirme, vücutta yanma ve halsizlik gibi şikayetler de baş göstermeye başladı.Hayatımı ters yüz eden bu hastalık yüzünden çalıştığım iki işi bırakmak zorunda kaldım. Artık ayakta duracak halim kalmadı. Durumum giderek kötüleşiyor. Tahlillerden ve testlerden bir sonuç çıkmayınca ne ailem ne de doktorlar bana inanıyorlar. Gittiğim her doktora daha önce çektirdiğim onlarca tahlili, testi gösteriyorum şaşırıp kalıyorlar. Artık yapacağımız tetkik kalmadı deyip beni psikiyatriye sevk ediyorlar. Evet, belki uzun zamandır yakalandığım hastalıktan dolayı biraz psikolojim bozulmuş olabilir, ama kesinlikle fiziksel bir rahatsızlığımın olduğunu düşünüyorum. Fakat fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklarım o kadar iç içe girmiş ki artık nereye gideceğimi ne yapacağımı şaşırdım? dedi.

Ayrıca sosyal paylaşım siteleri üzerinde değişik parti gruplarındaki milletvekillerinden yardım istediğini, fakat onlardan da herhangi bir cevap alamadığını dile getiren Selami Çınarcı şunları söyledi:

HASTALIĞINA ?SELAMİ ÇINARCI SENDROMU' (SÇS ) ADINI KOYDU

"Geçen sene Van depreminden bir hafta sonra bir trafik kazası geçirdim.Kazada kafamın sol tarafı kötü şekilde koltuğa çarpışmıştı.O kazadan sonra kafamdaki ağrı hiç dinmedi.Son dönemlerde bu ağılar epeyce belirginleşti. Fakat çektirdiğim beyin MR'ı ve EMG'ler de temiz çıkıyor. Yakalandığım bu hastalık her seferinde öyle tuhaf belirtilerle kendini gösteriyor ki, belki de bu sendromu dünyada yaşayan tek kişi benim.Tıp hastalığıma bir çare bulmayınca ben de artık doktorlara gitmekten vazgeçip kendi kendime teşhis koydum. Yakalandığım hastalığa Selami Çınarcı Sendromu (SÇS ) koyup bir köşeye çekildim artık.Bilimsel olarak hastalığım kanıtlanmadığı sürece kendi kendime koyduğum teşhis teorik olarak geçerliliğini sürdürecek. Gerçekten de artık ayakta kalacak halim kalmadı. Gün gittikçe durumum daha kötüleşiyor. Yetkililerden yardım istiyorum, bu vahim duruma bir el atın lütfen.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber