Şehzade Mehmet öğrencileri, olimpiyatlardan madalyayla dönmek istiyor

Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin, 24-25 Kasım 2012 tarihlerinde Ankara'da yapılacak TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda madalya almak için çalışmalarını yoğunlaştırdığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okuldan yapılan açıklamaya göre Şerif Erkam Şeker, Talha Şeker,Rüstem Alptuğ Özkan matematik, Abdülkerim Uygur biyoloji, Halit Yağa ve Ahmet Akif Uğurtan bilgisayar dallarnda okullarını ve Manisa'yı temsil edecek. Ankara'da ikinci ve son aşaması düzenlenecek olimpiyatın birinci aşaması geçen nisan ayında yapılmış, Şehzade öğrencileri finale katılmaya hak kazanmıştı.

Geçen yıl biyoloji dalında Türkiye üçüncüsü olan 12. sınıf öğrencisi Uygur, bu yıl hedefinin birincilik olduğunu söyledi. Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Olimpiyat ve Proje Koordinatörü Erdal Eravcı ise şunları kaydetti: ?Geçen yıl Türkiye finaline beş öğrenciyle katılmış ve üç madalyayla dönmüştük. Daha sonra bir öğrencimiz Genç Balkan Matematik Olimpiyatı Milli Takımı'na girmiş, Uluslararası Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda altın madalya kazanmıştı. Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak bu yıl TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Türkiye finaline altı öğrenciyle katılıyoruz ve bilgisayar branşında finallere ilk defa kalıyoruz. Hedefimiz, bütün öğrencilerimizin madalyayla dönmesi ve milli takımlara da öğrenci verip bilim olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber