Açık Okul Projesi Silifke'de hayata geçti

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından hayata geçirilen 'Açık Okul Projesi' Silifke'de uygulanmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, "Proje, Silifke'de başarılı bir şekilde hayata geçirildi ve ilk günden yaklaşık 200 öğrenci velileriyle birlikte etüde koştu." dedi.

Açık okul projesi kapsamında öğrencilere Etüt, SBS, Devlet Parasız Yatılılık Bursluluk Kursları, Bilimsel Proje hazırlama kulübü faaliyetleri. Akdeniz Oyunları spor kulüp faaliyetleri ile halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen okuma-yazma kursu faaliyetleri başladı. Projenin Etüt faaliyeti kapsamında pilot okul seçilen Cengiz Topel Orta Okulu'nda İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ile Şube Müdürü Cemalettin Turan, etüte katılan öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti.

Kaymakam Fatih Damatlar, "Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun geçtiğimiz yıl Mersin'de uygulamaya koyduğu projesi biz bu yıl Silifke'de okullarımızda uygulamaya başladık. Proje kapsamında etüt merkezi olarak Cengiz Topel Orta Okulu'nu merkez okul olarak seçtik. Şuan etüte farklı okullardan 200'e yakın öğrenci katılıyor. İlçemizde bulunan ve isteyen tüm öğrenciler etüt çalışmalarına katılabilir. Etüt çalışmaları ise hafta içi her gün saat 18:00 ile 20:00 saatleri arasında uygulanıyor." dedi.

Evinde ders çalışma imkanı olmayan ve ailesinden eğitim konusunda yardım alamayan öğrenciler için bu projenin bulunmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Damatlar, "Öğrencilerim ödevlerini öğretmen eşliğinde okulda yaparken bilmedikleri konular hakkında bilgi alabiliyorlar. Etüt'te Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden birer branş öğretmeni eşliğinde öğrencilere destek veriliyor. Böylelikle öğrenciler, ders çalışma alışkanlığı kazanıyor. Bu proje ile eğitimdeki ilçe başarımızı daha yükselecektir." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise ilçede bulunan bütün okullarda benzer çalışmaların başlatıldığını, öğrencilerle birlikte okula velilerinde geldiğini, böylelikle hem veli öğrenci ve öğretmen bağının daha güçlendiğini, hem de velilerin okulda bilgisayar ya da çocuk yetiştirme konusuyla ilgili kurslar aldıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber