Erciş'te bayan öğretmen bıçaklandı

Van'ın Erciş ilçesinde göreve yeni atanan bir bayan öğretmen yolda yürürken kimliği bilirsiz bir kişi tarafından kalçasından bıçaklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde göreve yeni atanan bir bayan öğretmen yolda yürürken kimliği bilirsiz bir kişi tarafından kalçasından bıçaklandı. Yaralı öğretmen arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, olayı işleyen şahıs ise kayıplara karıştı. Anadolu Eğitim Sendikası Erciş Şubesi olayı şiddetle kınadı.

Anadolu Eğitim Sendikası Erciş Temsilcisi Levent Özcan, yaptığı açıklamada, Erciş'te geçen yıl meydana gelen depremden dolayı geçmiş yıllarda tüm bölgelerde çalışan öğretmenlere tayin hakkı verilirken, Erciş'te çalışan öğretmenlerin bu haklarının ellerinden alındığını iddia etti. Erciş'te görev yapan öğretmenlerin barınma, güvenli ve ulaşımı kolay ev bulmakta zaten güçlük çektiklerini belirten Özcan, öğretmenlerin şimdi de başlarına güvenlik sorununun çıktığını söyledi. İlçeye yeni atanan bayan öğretmenlerden 3 kişinin geçtiğimiz Cumartesi günü saat 16: 30 sıralarından kaldıkları kız öğretmen pansiyonuna giderken, öğretmenlerden birisinin kimliği belirsiz bir kişi tarafından kalçasından bıçaklandığını bildiren Özcan, olay sonrası hastaneye kaldırılan öğretmenin yarasına 15 adet dikiş atıldığını öğrendiklerini de anlatarak, "Erciş'te akşam namazı daha yeni okunurken meydana gelen bu olay ilçede çalışan öğretmenlerin özellikle bayan öğretmenlerin güvenlikleri konusunda tedirgin olmasına sebep oldu. Ailelerinden çok uzaklarda ülkemiz eğitimi için çalışan öğretmenlerimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyor, sevgili öğretmenimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

Bu arada, tedavisi tamamlanan ve isminin açıklanmasını istemeyen bayan öğretmenin ise kaldığı evde dinlendiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber