Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin 44 ülkeden öğrencisi var

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'de, 44 ülkeden 380 öğrenci okuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOMÜ sadece Türkiye'den değil, dünyanın dört bir tarafından yüzlerce öğrencinin seçtiği bir yükseköğretim kurumu haline geldi. Son iki yılda yabancı öğrenci sayısını yüzde 100'e yakın arttırmayı başardı. Kasım ayı verilerine göre 44 ülkeden 380 olan yabahcı öğrenci sayısının, ikinci dönemde 400'ü aşması bekleniyor. 2013-2014 öğretim yılı hedefi ise 500'ü geçmek.

ÇOMÜ'de ABD, Afganistan, Ahıska, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Burma, Cezayir, Cibuti, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Fas, Filistin, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malawi, Moğolistan, Montenegro (Karadağ), Moritanya, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Somali, Suriye, Tanzanya, Türkmenistan, Yeni Gine ve Yunanistan'dan öğrenciler bulunuyor.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, daha fazla uluslararası öğrenciye sahip olmanın stratejik bir hedef olduğunu söyledi. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oranını arttırmak gibi uluslararası öğrenci ve öğretim elemanlarının sayısını arttırmanın da hedefleri arasında yer aldığını belirten Laçiner, ?Uluslararasılaşma, ÇOMÜ'de evrensel üniversite kültürünün oluşmasına yardımcı olacağı gibi mezunlarımızın tüm dünyayı iş sahası olarak görmesine, dolayısıyla özgüvenlerinin gelişmesine de yardımcı olacaktır. Uluslararası bir ortamda eğitim almanın kendisi bile başlıbaşına bir eğitimdir. Ayrıca çok renklilik ve farklılıkların birlikteliği, en iyi demokrasi okuludur. Bu bağlamda ÇOMÜ'nün hedefi, öğrencilerinin en az yüzde 10'unu farklı ülkelerden alabilmektir; bu doğrultuda ilk aşama 500, ardından bin, sonra da 3 bin öğrenciye ulaşmaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber